Viceprimarii si vicepresedintii CJ, la mâna tradatorilor…

Abia s-au linistit apele dupa alegerile din 1 iunie, care cu artificii si chefuri cu striptease, care în decenta celor ce au câstigat moral alegerile, care cu sperante pentru turul doi, ca negocierile si compromisurile politice pentru posturile de viceprimari la Târgu Mures si vicepresedinti de Consiliu Judetean sunt la ordinea zilei. La Târgu Mures, Consiliul Local are urmatoarea componenta: UDMR cu 10 consilieri, PDL cu 8, PSD si PNL cu câte doi consilieri, iar PRM a reusit sa treaca pragul, deci are un consilier local. În atare conditii, având în vedere confruntarea finala între PSD-PDL-PRM, pe de o parte, si UDMR, pe de alta, si cum filiala locala a Uniunii nu poate negocia cu echipa Florea, în ciuda promisiunilor preelectorale ale primarului catre prietenul Csegzi Sandor ca îl va pastra viceprimar, se prefigureaza o opozitie majoritara în CL. PNL si UDMR pot alege singuri cei doi viceprimari. Au 12 voturi din 23. PDL cu PSD si PRM aduna doar 11 voturi. Si atunci ar fi viceprimari Marius Ichim si unul dintre udemeristi, indiferent care, fara Csegzi. Toate aceste perspective sunt evident cunoscute de Claudiu Maior, celui caruia Florea si PDL i-au promis postul de viceprimar, de unde si zelul peste limita legii al acestuia din zilele interzise a se mai face campanie electorala. Cert este ca jocurile nu sunt facute, dar, chiar daca Claudiu Maior se agita financiar pentru a determina o noua tradare între consilierii UDMR alesi, conform legii, daca acestia vor vota altfel decât pozitia Uniunii, vor fi automat exclusi din partid si locul acestora va fi luat de urmatorii de pe lista. Interesant… Din nou se vehiculeaza cifre cu mai multe zerouri, dar din nou Politia, Parchetul si celelalte organe vor dormi linistiti… Oameni de onoare.

Si sa mai crezi ca guvernul Tariceanu chiar conduce tara în teritoriu…

Totusi o alianta normala, conform esichierului politic între UDMR si PNL cu sanse de izbânda, ar intra în firesc. Depinde ce fac tradatorii fiecaruia…

Sampanie, decenta si demnitate, lipsa de reactie, au fost câteva din coordonatele din taberele de campanie ale competitorilor de la presedintia Consiliului Judetean Mures, Lokodi învingatoare, Dobre marele învins, totusi victorios pentru scorul partidului, si Liviu Timar, tradat tocmai de aliatii de la PDL. Si la CJ au început, cu siguranta, negocierile, în ciuda tuturor asigurarilor date de cei trei, Lokodi, Dobre, Timar, ca acum se odihnesc si ca abia saptamâna viitoare liderii politici judeteni ai filialelor vor iesi cu declaratii despre viitorul CJ si al negocierilor pentru posturile de vicepresedinti. Si bineînteles, Dorin Florea. Firesc, lucrurile stau exact invers. Toti negociaza.

Componenta Consiliului Judetean Mures este urmatoarea: UDMR cu 13 consilieri judeteni, PNL pe locul doi cu 8 consilieri, urmat îndeaproape cu PDL cu 7, respectiv PSD, cu 6 consilieri judeteni. La o simpla vizionare a noului spectru politic, cei de la guvernare de la Bucuresti pot reitera relaxati o alianta pentru posturile de vicepresedinti de CJ, respectiv cele mai vehiculate nume, Ciprian Dobre de la PNL si Balogh Josef de la UDMR. Nu este imposibila teoretic o întelegere a PSD cu PDL, si cu o parte din UDMR, dar e greu de crezut ca udemeristii care ar vota astfel nu ar fi exclusi în aceeasi zi din Uniune si ar fi înlocuiti cu urmatorii de pe lista.

Este doar o radiograma, deoarece încurcate sunt caile politicii românesti, daramite cele ale judetului atipic Mures.

Depinde ce fac tradatorii fiecaruia…

P.S. PDL, PSD si aripa pro Florea din UDMR isi doresc viceprimari pe Claudiu Maior si Csegzi Sandor, iar la Consiliul Judetean incearca sa impuna tot prin tradarea unor consilieri judeteni UDMR pe Ionica Pop, PSD, vicepresedinte si pe Mihai Porutiu sau Doru Borsan vicepresedinte PDL.

Aurelian GRAMA

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *