Cronicasul saptamanii

“Salut, ai ședință la Zi de Zi acum, Pa”. Cam așa vorbește Ionuț cu mine când are ceva de lucru sau e puțin mai ocupat. Așa, uite măi Alex că nu numai de tine mă iau. De vreo două săptămâni, de când l-am făcut “ratalău”, băiatul ăsta se tot gândește cum să mi-o plătească. Să lăsăm războiul la o parte și să vă anunțăm că lumea iarăși a plecat în concediu.

De această dată au dezertat Anca și Emilia. La plecare, Emilia precizează: “Nu tu te-ai certat cu mine, eu m-am certat cu tine. Ai înțeles?” Da, să trăiți! Mă scuzați, dar eu știam că un om nu prea se poate certa singur și are nevoie de un partener ca să iasă o ceartă în toată regula.

Să lăsăm vorbăria, că se întâmplă ceva ciudat. Ligia vrea să mă atragă în direcția Zi de Zi. Cică ar fi mai bine pentru mine acolo. Răspunsul meu e cât se poate de clar: De bună voie și nesilit de Aurelian, nu vreau să vin! Dar cum nu prea am eu noroc, s-a trecut la alte trucuri. Rețeta cuprinde un fel de șantaj în colaborare cu Diana. Vrei să te dai vreo două zile cu un Audi, atunci vii la noi. Nu vrei să te dai două zile cu un Audi, atunci nu vi la noi. Adevărul e că m-a atins la punctul sensibil, mașinile bune. Unde ești tu, Cristi, când are lumea nevoie de tine? Hai repede din luna de miere și ajută-mă că tentația e mare.

Argumentele pro sunt: acolo pot râde mai mult pentru că zilele trecute Ligia își completa ținuta cu lanțul de la perdea, Ionuț dădea țepe prin telefon, au televizor care și funcționează, au abonamente la mai multe ziare și au mai multe calculatoare. Argumentele contra sunt: au un frigider dubios, se merge la lucru la ora 7:30, se lucrează într-un ritm mai alert, Ligia este prea imprevizibilă fiind “mama” redacției la momentul “H” , sau șeful ce te ia la șuturi de-ți învinețește fundul, peste doar câteva clipe.

Iar acum la final, știrile pe scurt: ˇ Cristina încă se dă de zor pe chat-uri (de parcă noi nu ne-am da), Monica și Csabi au fost udați până la piele de o ploaie nemiloasă, la Zi de Zi se află în probe Alina, o blondă despre care se vorbește intens în cercurile masculine pentru că se pare că are potențial, am descoperit că Mary adoră desenele animate, iar lui Aciduțu îi place pizza “pișcantă” (termenul se găsește în dicționarul lui). Ce vremuri!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *