Uncategorized

Etajul și șantajul. Amenințările Alternativei 2002

Atât conducerea ZIARULUI de Mureș cât și redactorii și o bună parte a colegilor de breaslă au fost bombardați începând de luni dimineața, de la prima oră, cu zeci de telefoane care aveau un singur țel: a afla cine și ce fel de comandă a dat pentru a se face ancheta privind Sindicatul Alternativa 2002.
Echipa ZIARULUI de Mureș a rămas, pur și simplu, consternată de reacția dură, pe alocuri violentă ca limbaj, a acestor sindicaliști. Faptul că ZIARUL de Mureș a mediatizat timp de doi ani, într-un mod cât se poate de obiectiv, acțiunile Sindicatului, i-a făcut pe liderii de sindicat să considere că această publicație “le aparține” într-o oarecare măsură. Probabil că Maria Dăndărău, Ioan Mărginean și Nicolae Dobrău își simt amenințate pozițiile în momentul în care am decis să vedem ce se ascunde în spatele acestor nume care reprezintă muncitorii și nu numai afacerile patronatului – pe care ZIARUL le-a detaliat în zeci de articole. Reacția lor nu a făcut altceva decât să ne ridice mari semne de întrebare, privind “afacerile” pe care le derulează prin intermediul sindicatului. Și iată ce am găsit:
Excursii frate!
Primul “capitol” al serialului pe care-l promiteam în urmă cu două săptămâni ajunge acum la lumina reflectoarelor. Liderul justițiar al muncitorilor de la Azomureș, Maria Dăndărău a încercat să-și petreacă concediul de odihnă ca orice angajat al AZO cu un bilet pe jumătate compensat de patronat. Numai că, moral sau nu, Maria Dăndărău a făcut cererea pentru sine și a avizat-o din partea sindicatului. Un fel de “eu centrez, eu dau cu capul”. Și totuși discutăm de 17,5 milioane de lei. Dar nu numai atât. Pe cererea respectivă la “beneficiar” figura Sindicatul Alternativa 2002, astfel că plata celeilalte jumătăți a fost efectuată din conturile sindicatului! Și nu ale Mariei Dăndărău, cum ar fi fost normal…
Pe de altă parte, beneficiarul fiind o persoană juridică, este interesant de văzut cum se rezolvă asemenea decontări prin contabilitate.
Bad boy Dobrău
Excursii cu 50 la sută reducere a făcut și Nicolae Dobrău, vicepreședinte Alternativa 2002. Exemplul Mariei a fost urmat de acesta, doar că factura care a fost anexată cererii avea înscris la “beneficiar” SC AZOMUREȘ SA. Adică Azo plătește jumătate pentru că decontează fiecărui angajat 50 % din costul biletului de odihnă, dar plătește și cealaltă jumătate pentru că este “beneficiarul” biletului. Evident, nu am înțeles unde este contribuția dlui Dobrău!
Drept concluzie, ca să nu mai fim criticați că am avea o părere părtinitoare de o parte sau alta (acuzațiile vin din ambele părți, deci teoretic suntem profesioniști!), vom realiza în luna ianuarie o dezbatere mediatică în paginile ZIARULUI, unde se va da ocazia atât patronatului, cât și sindicatului să-și dezvolte punctul de vedere. Apoi, dumneavoastră veți decide cine pe cine minte…

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close