Uncategorized

Sovata europeană

Cea mai bună opțiune pentru cei care vor să schieze în județul Mureș, stațiunea Sovata, oferă de acum condiții mai bune pentru turiști. Lucrările de infrastructură sunt pe ultima sută de metri. Drumul e asfaltat, ultimele finisaje, pavajele, semnele de circulație…Totul e aproape gata. Sovata are o față europeană. Cei care vor veni de acum încolo în stațiunea mureșeană vor avea o surpriză extrem de placută.

Ceea ce era absolut necesar pentru ridicarea standardelor turistice în stațiunea Sovata s-a petrecut. Orașul are un aspect european. Infrastructura, baza succesului atunci când e vorba de turism, este în mare parte rezolvată.

Proiectele de reabilitare a orașului s-au ridicat la valoarea de 20 de milioane de euro. În primă fază a fost finalizată reabilitarea DN13 D, de la km 0 la KM 8, din centrul orașului Sovata spre Eremitu. Pasul următor a constat în demararea lucrărilor de reabilitare a mai mult drumuri din stațiunea Sovata. În total 12 km, plus trotuarele aferente, și 3,5 km de alei în jurul lacurilor Ursu, Măieruș și Paraschiva. Lucrările au avut un grad ridicat de dificultate, dat fiind faptul că s-au suprapus cu lucrările de canalizare și introducerea rețelei de apă. De asemenea, a fost demarată reabilitarea uzinelor de apă și a stației de epurare. Lucrările de refacere a drumurilor din stațiune au mai cuprins și reabilitarea a trei poduri. Cele de pe străzile Trandafirilor și Eminescu au fost reabilitate, iar cel de la Stâna de Vale reconstruit.

Orașul arată mult mai bine. Drumurile cu gropi și trotuarele cu denivelări sunt, de acum, istorie. Aleile din jurul lacurilor din stațiune sunt, de asemenea, refăcute în totalitate, astfel că plimbările aici vor fi plăcute.

Hotelierii au început să-și pregătească ofertele pentru sezonul de iarnă. Revelionul (minim patru nopți) pornește de la 400 de lei și urcă până la 2.000 de lei în hotelurile de lux, cu acces la piscină, jacuzzi și saună.

O veste bună au și proprietarii Complexului Aluniș și ai pârtiei de schi, un nou teleschi urmând a fi dat în folosință pe pârtia mică. Pârtia Aluniș figurează ca o pârtie cu dificultate medie, deși schiorii spun că este mult mai dificilă, în special din cauza gheții care apare în jumătatea ei inferioară. Cu o lungime de 1.100 de metri, cu o diferență de nivel de 350 de metri, pârtia adună o mulțime de vizitatori. Investițiile în infrastructură au rezolvat și problema drumului spre pârtie, care este acum mult mai bun decât în anii trecuți.

În ciuda crizei, hotelierii se așteaptă în acest an la un aflux mai mare de turiști, mai ales acum că s-a dus vestea că lucrările din oraș s-au încheiat.

“Capacitatea stațiunii este tot mai mare iar axarea pe sectorul turiștilor români nu este de ajuns. De aceea, încercăm să atragem cât mai mulți turiști străini. După turiștii din țară, ponderea cea mai mare o au turiștii din Ungaria, datorită poziției geografice și renumelui Lacului Ursu în țara vecină. Cu cât avem mai mulți musafiri străini, cu atât situația economică se îmbunătățește. Cu siguranță vom avea și turiști străini care vor schia în acest an la Sovata.

Una peste alta, efortul pe care l-am făcut era absolut necesar. Degeaba îmbunătățești calitatea serviciilor turistice, dacă infrastructura lasă de dorit. Acum am rezolvat mare parte din această problemă. Avem o stațiunea curată, cu drumuri și trotuare noi. Mai sunt multe de făcut, dar putem vorbi de un oraș cu aspect european.

” Péter Ferenc, primar Sovata

Florin MARCEL

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close