Politic

Liberalism-socialismul împiedicat de comunicare

Unul dintre lucrurile cele mai dificile pe care le învață cei mici în procesul de creștere este să facă diferența între stânga și dreapta. Această capacitate este fundamentală pentru a te putea orienta în spațiu, dar, se pare, la nivel politic lucrurile se învață ceva mai greu.

Astfel, Uniunea Social Liberală, această creatură cu trei capete s-a născut din dorința arzândă a opoziției de a înlătura culoarea portocalie din spectrul politic mioritic. Pentru a-l putea detrona pe Zeus, acești Titani din „Tartar†trebuie să găsească formula optimă de comunicare, pentru că la aruncat bolovani sunt experți deja. Nevoia de comunicare și de găsire a unei direcții coerente a fost demonstrată de neînțelegerile legate de apropiatele alegeri din Apold, prilej, spunem noi, ideal pentru testarea solidarității Uniunii. Asta chiar dacă Protocolul le dă voie celor trei să aibă candidați diferiți. PSD va merge pe mâna lui Nicolae Colceriu, fost primar, actual condamnat cu suspendare pentru că a luat mită de la un coșar. PNL și PC au ales să meargă pe mâna unui „no nameâ€, Sorin Dorin Bizo, probabil cunoscut la nivel local. Ciprian Dobre a anunțat candidatura cu „surle și trâmbițeâ€. Cu toate acestea conservatorii habar nu aveau de aceasta.

Fractura Apold între PNL și PC

Secretarul executiv al PC, dr. Silviu Morariu, alături de vicepreședintele PC Mureș, Dinu Socotar, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că se analizează posibilitatea ca partidele care compun Uniunea Social Liberală să susțină un candidat comun pentru primăria Apold. Cei doi au vehiculat numele candidatului PSD, Nicolae Colceriu. „PNL împreună cu PC vor avea candidat propriu în această comună. Candidatul nostru se numește Bizo Sorin Dorin și are 33 de ani. Eu cred, din ceea ce cunosc despre persoana candidatului nostru și din ceea ce știu despre organizația noastră de acolo că vom intra în Turul II.â€, a precizat Dobre într-o conferință de presă organizată în aceeași zi, la o oră după conferința Conservatorilor. Dobre a indicat candidatura acestuia ca fiind sigură, arătând că dacă acesta nu se va califica în turul doi al alegerilor ACD va susține candidatul PSD, Nicolae Colceriu, iar dacă Sorin Dorin Bizo va ajunge în turul al doilea, atunci PSD va susține candidatul ACD. Alexandru Frătean a precizat că PSD îl va susține tot pe Nicolae Colceriu pentru Primăria Apold și că, deocamdată, nu au existat discuții cu partenerii liberali în sensul unui candidat comun. „Urmează să avem o discuție și cu colegii noștri liberali și vom vedea dacă vom merge împreună sau nu. Nicoale Colceriu are dreptul constituțional de a alege și de a fi ales. A fost un primar bun și PSD îi susține candidatura în continuare. Ceea ce i s-a întâmplat a fost o înscenareâ€, a spus Frătean, cu o zi înainte de conferința de presă a partenerilor de coaliție. Dacă pentru primăria unei comune, „unioniștii†vorbesc față de presă dar între ei nu, următoarele luni vor fi mai mult decât amuzante. Mai ales că, până în luna mai, Uniunea dreptei cu stânga va trebui să găsească doi candidați care să poată să facă față cuplului de fier Florea-Lokodi. Cu Dobre, Frătean, Morariu, Socotar, Ciotlăuș și Dragoș Popa în sondaj, Titanii din Mureș vor trebui să găsească un răspuns întrebării „Și totuși, Cine va candida?†Asta dacă răspunsul nu va veni direct de pe axa Antonescu-Ponta via Daniel Constantin.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close