Uncategorized

Haznaua Poclos si meciurile lui Florea

Haznaua Poclos si meciurile lui Florea – Ziarul de Mures

Cei mai afectati sunt locuitorii din cartierul Tudor Vladimirescu unde albia râului nu a mai fost igenizata de ani buni. Iar pe zi ce trece se umple parca mai mult de mizerie si mirosuri otravitoare. 

Cine e de vina

În primele doua mandate edilii locali au dat vina pe conducerea Administratiei Bazinale de Apa Mures care nu dorea sa curete albia râului. Primarul Dorin Florea l-a acuzat ani la rând pe alesul local David Csaba, pe vremea când era doar sef peste apele muresene, de lipsa de interes si sabotarea a intereselor orasului. Spunea ca daca ar fi un om de-al lui la conducerea institutiei lucrurile ar sta altfel. De câtiva ani la cârma Directiei au stat apropiati ai edilului. Ultimul, consilierul judetean Theodor Giurgea este chiar subordonatul edilului pe linie de partid. Care de când a ajuns la sefia Apelor nu a miscat un deget sa curete mizeria din Poclos. Adica orasul celui care l-a pus în functie. 

Acum Florea tace mâlc. Nu mai considera vinovat pe cineva pentru situatia existenta. Poate soarta cea rea i-a blestemat pe târgumureseni sa fie vecini cu o asemenea hazna.

Oamenii sunt de vina

Conform celor de la Administratia Bazinala, vina este exclusiv a tîrgumuresenilor care arunca mizerie în râu. Exact cum ne asteptam. Vinovatii nu sunt cei care nu curata sau amenajeaza respectiva albie ci oamenii care o polueaza. Reprezentantii institutiei spun chiar ca ei au curatat intens zona, cu ajutorul detinutilor de la Penitenciarul Târgu Mures cu toate ca acest lucru nu se vede în realitate. si le cer insistent sa respecte apa. În loc sa faca ei acest lucru. În schimb la podul de pe strada Înfratirii exista ca o falnica amintire o cupa de excavator în mijlocul apei, simbol al grijii ce o poarta institutiile statului acestei ape. 

Primaria vrea aparate de fitness de 1 milion de euro

Ultimul proiect al edililor locali vizeaza achizitionarea unor aparate pentru practicarea sportului în aer liber de tip fitness. Respectiva licitatie se va încheia abia la sfârsitul lunii iulie, aparatele urmând a fi montate prin luna august daca totul merge cum trebuie. 

Ideea de a monta aparatura care sa îmbunatateasca sanatatea doritorilor de a face sport din oras este demna de apreciat. Totusi cu respectivii bani, cei din Tudor, poate ar fi preferat sa scape o data de mirosul pestinential care le invadeaza în fiecare vara locuintele. 

You may also like…

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close