Play? Off offf !

Mai nou, multe campionate interne au preluat moda turneelor play off. Într-adevăr, acela este momentul când ierarhia poate stabili care este raportul de forțe și valorile reale. La încheierea sezonului se acordă titlurile, pe parcurs mai au loc schimbări. Târgu-Mureșul are echipe calificate în play off la baschet, masculin și feminin, volei feminin, va urma curând fotbalul feminin și futsalul, la ambele nu se mai pune problema calificării. Vorbim doar despre play-off, turneele din partea inferioară nu mai contează. Acelea sunt cu aut, celelalte cu mai mult of.

Primele care au intrat în horă au fost voleibalistele. CSU Medicina a reușit un sezon care la un moment dat lăsa impresia că au depășit complexul locului V. Au ocupat în câteva rânduri locul al treilea al podiumului, dar au ajuns să se mândrească de calificarea în disputa pentru locul V. Nici acesta nu este sigur, având în vedere faptul că viitoarea adversară, Unic Piatra Neamț a fost mai mereu un adversar greu de trecut.

La baschet masculin, după investițiile făcute și valoarea lotului, echipa a coborât sub linia celor care vor avea avantajul terenului propriu. Șocul dispariției lui Cooley a fost ca o lovitură sub centură pentru BC Mureș, chiar dacă acesta n-a mai fost în ultima perioadă cel care l-a făcut iubit în „junglă”. Obiectivul este disputarea finalei. Este posibil, dar este nevoie de mobilizare și mai multă seriozitate. Fetele de la BC Nova Vita au făcut primul pas care le poate aduce intrarea în primele patru, obiectiv stabilit înaintea începerii campionatului.

Va urma fotbalul în sală, unde City’us, după câțiva ani de supremație se vede amenințată de echipa Spicom Sfântu Gheorghe, care a reușit să întrerupă seria de vitorii care părea interminabilă a mureșenilor. Vor urma fetele de la FCM, unde s-a introdus în premieră play-off-ul. Faptul că s-au făcut două serii, a coborât nivelul campionatului rămânând câte două, trei echipe pe serie care mai știu cu mingea. Mureșencele au ajuns să se plictisească de jocuri prea ușoare și nu cunosc valoarea liderului din seria în care Olimpia Cluj face legea. Au fost totuși în „spionaj” la un meci recent al acestora. Le-au văzut din tribună, dar pe teren va fi diferit. La toate aceste echipe, obiectivul era foarte îndrăzneț: finale și titluri. Singura care se mulțumește cu locul patru, fetele de la baschet, sunt cel mai aproape de a-și atinge obiectivul. Ar mai fi echipa de handbal fete, care încearcă să ajungă cel puțin la baraj, deocamdată departe de obiectiv. FCM s-a văzut nevoită să-și  schimbe obiectivul cu cel mai modest posibile, salvarea de la retrogradarea din Liga I de fotbal. Acestea nu au însă play off, ar fi mai mult off.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *