Administratie

Scrisoarea deschisă a Prim-ministrului Victor PONTA adresată tîrgumureșenilor

Stimați tîrgumureșeni,
România se află astăzi pe marginea prăpastiei. PD-L și Traian Băsescu au promis că vom trăi mai bine. În schimb, avem o Românie a celor peste 21 de milioane de români care sărăcesc în fiecare zi. Avem o Românie în care salariile au fost tăiate cu 25%, în care fiecare român, fie că vrea, fie că nu, datorează 5.000 de euro instituțiilor financiare internaționale, în care aproape un milion de oameni nu au unde să muncească, în care cetățenii plătitori de impozite îngheață iarna de frig în propriile case pentru că fostul guvern a tăiat subvențiile la încălzire.
Unde era Dorin Florea atunci când liderul și colegul său, Traian Băsescu, a hotărât ca românilor să li se ia 25% din salarii? Unde era Dorin Florea atunci când guvernarea PDL-UDMR a decis închiderea a zeci de spitale? Unde era Dorin Florea atunci când Băsescu a bătut palma cu UDMR pentru desființarea județului Mureș și înființarea Ținutului Secuiesc? Unde era Dorin Florea atunci când fostul său guvern decidea la înțelegere cu UDMR, segregarea pe criterii etnice în cadrul Universității de Medicină și Farmacie?
Răspunsul la toate aceste întrebări este foarte simplu. Dorin Florea era chiar la masa unde se luau toate aceste decizii păguboase pentru cetățeni, adică în forurile de conducere democrat-liberale, el ocupând funcția de vicepreședinte PDL la nivel național. Prin complicitatea sa, Dorin Florea este la fel de vinovat pentru dezastrul actual ca și Traian Băsescu sau PDL. Toate aceste decizii nu ar fi existat dacă liderii locali ai PDL ar fi pus presiune pe cei de la București și s-ar fi opus măsurilor aberante.
Nu există absolut nicio diferență între modul în care Traian Băsescu conduce România și modul în care Dorin Florea conduce Tîrgu – Mureșul.
România și Tîrgu – Mureșul nu mai pot merge pe acest drum spre fundul prăpastiei. Cetățenii din Tîrgu – Mureș și de peste tot din țară au ieșit în stradă și au cerut schimbarea, au cerut ca PDL și Traian Băsescu să plece. Și odată cu ei, să-i ia pe toți primarii care se fac complici la jaful național.
Tîrgumureșenii își doresc să fie respectați. Își doresc o administrație modernă, europeană. Își doresc ca bugetul local să fie supus dezbaterii publice, nu negociat pe sub masa primarului.Își doresc servicii publice de calitate, specializate, prestate la timp și finanțate în mod legal. Își doresc un transport în comun civilizat și curățenie în jurul caselor. Își doresc creșe, grădinițe și școli pentru copiii lor și își doresc licee și universități, în care performanța să fie cea care stabilește regulile de funcționare și nu decizia politică care dezbină și nu unește valorile.
Pentru toate acestea există soluții care pot fi implementate începând chiar de azi. În primul rând,  Dorin Florea trebuia să oprească jaful din banii publici, iar atunci ar fi existat resurse pentru cele mai multe dintre problemele comunității. Nu trebuie să aducem specialiști străini pentru a începe o treabă bună.
PSD are la Mureș o echipă puternică, formată din oameni competenți, gospodari, capabili să repună Tîrgu – Mureșul pe picioare. Cornel Brișcaru, candidatul USL la primăria orașului, are soluțiile necesare pentru a reda orașul tîrgumureșenilor.
Proiectul lui Cornel Brișcaru pentru Tîrgu – Mureș se bazează pe 5 piloni principali:
•    oprirea jafului din bugetul comunității,
•    transparență în decizia administrației,
•    cheltuirea inteligentă a resurselor publice,
•    prioritate în privința creării de noi locuri de muncă,
•    un alt mod de administrare a orașului: politica cetățeanului.
Ca Prim-ministru al Guvernului României voi susține realizarea tuturor proiectelor propuse de Cornel Brișcaru în calitatea lui de viitor Primar al Municipiului Tîrgu – Mureș.
Victor Ponta.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close