Administratie

Brișcaru, mesaj pentru Marga

Cornel Brișcaru, candidatul Uniunii Social Liberale la Primăria Târgu-Mureș, a criticat în termeni duri prezența unor oficiali ai Republicii Ungare în municipiu pentru a sprjini candidați la fotoliul de edil-șef. Acesta a spus că acestor demnitari ar trebui să li se interzică accesul în România când se derulează campanii electorale.

Cornel Brișcaru, candidatul USL la Primăria Târgu-Mureș, a declarat joi că s-a săturat de prezența oficialilor ungari în municipiul pentru a-l susține pe unul sau altul dintre competitorii angrenați în cursa electorală pentru fotoliul de edil-șef. „Sincer, m-am săturat. Din când în când se mai trezește câte un oficial maghiar să îl mai susțin pe câte un candidat din Târgu-Mureș. Săptămâna trecută a venit domnul ambasador (n.red. Füzes Oskár, Ambasadorul Republicii Ungare la București), care l-a susținut pe Dorin Florea și pe Smaranda Enache. Săptămâna asta domnul președinte al Parlamentului ungar (n.red. Kövér László) vine să îl susțină pe un alt candidat, cel mai probabil săptămâna viitoare vine primul-ministru sau președintele republicii să ne spună cine este cel mai bun candidatâ€, a spus Cornel Brișcaru.

Interziși în campanie

Candidatul USL consideră că „toate aceste vizite nu respectă niciun fel de normă internațională cu privire la conduita în relația între oficiali ai unui stat și autoritățile pe care le viziteazăâ€. În aceste condiții, potrivit lui Brișcaru, soluția ar fi ca statul român să le interzică prezența în România pe timpul derulării campaniei electorale. „Cred că autoritățile statului român ar trebui să intervină și să interzică astfel de vizite pe teritoriul României pentru înalți oficiali ungari cu astfel de prilejuri. Faptul că nu intervin autoritățile statului român pune în pericol derularea în bune condiții și în conformitate cu prevederile legale în vigoare a campaniei electorale în municipiul Târgu-Mureș. Aceste persoane nu au ce căuta în Târgu-Mureș în astfel de perioade indiferent de calitatea oficială pe care o au în statul nostru vecin și ar fi bine ca ei să nu mai vinăâ€, a apreciat Brișcaru.

Kövér László s-a aflat la Târgu-Mureș pentru a susține candidații PCM. Acesta va participa și la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc de Rusalii, dar și la reînhumarea rămășițelor pământești ale scriitorului pro-nazist NyirÅ‘ József.

Lavinia MUNTEAN

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close