Cotoi: “Cine vrea să vadă realizările o poate face cu ochiul liber”

Reporter: Care sunt motivele care v-au determinați să candidați pentru un nou mandat?
 
Dumitru Cotoi: Am intrat în administrația publică chiar de la început cu gândul de a schimba ceva, de a face ceva în comuna Batoș. Trecând printr-un mandat am realizat cât de greu se poate face, mai ales că nu eÈ™ti în partidul aflat la putere. Totuși am demonstrat și oamenii pot vedea, dacă au bunăvoința, că în fiecare sat din comuna Batoș s-a făcut câte ceva. La îndemnul lor și cu gândul de a mai dezvolta în continuare comuna, intenționez să mai candidez pentru încă un mandat.

Am reușit să atragem un investitor străin în comuna Batoș, o firmă din Austria care cultivă viță de vie și produce vin. Prin acest fapt, pe lângă mărul tradițional de Batoș, comuna devine și producător de vin, și ne mândrim cu acest lucru.
 
Rep.: Acum 4 ani, care au fost problemele cele mai mari găsite la nivelul comunei ?
 
D.C.: O parte dintre ele sunt și acum: retrocedarea clădirilor de interes public, și anume școli, cămine culturale și grădinițe.  O parte dintre acestea le-am rezolvat, mai avem să rezolvăm și cealaltă parte. O altă problemă a comunei Batoș erau drumurile, chiar drumul județean, străzile interioare din comună. În mare parte și ele sunt rezolvate. La ora aceasta se lucrează la drumul comunal Uila-Batoș, sperăm să primim finanțarea pentru a termina lucrarea, pentru că în prezent o bună parte din el e asfaltat. În ce privește străzile, în fiecare an, am făcut pietruiri de drumuri și, pot spune, că se circulă bine. Am rezolvat problema alimentării cu apă în satele aparținătoare comunei. Totuși mai  avem multă teabă de acum înainte. Dacă voi avea putere și sănătate, voi munci la fel de mult, vom reuși  să  rezolvăm ce este de făcut la nivelul comunei Batoș.
 
Rep.: În mandatul dumneavoastră s-a reușit atragerea unui investitor important la nivelul comunei. Ce efect va avea?
 
D.C.: La capitolul realizări, se înscrie și faptul că am reușit să atragem un investitor străin în comuna Batoș, o firmă din Austria care cultivă viță de vie și produce vin. Prin acest fapt, pe lângă mărul tradițional de Batoș, comuna devine și producător de vin, și ne mândrim cu acest lucru. Așteptăm pe oricine să vină să investească la Batoș, îi vom sprijini și ajuta să își poată desfășura activitatea, pentru că la rândul nostru și noi, comuna și locuitorii ei vom beneficia de locuri de muncă  și un plus la viața fiecăruia.

Singur nu poate face treabă și de aceea trebuie votați atât consilierii locali cât și mai departe, la Consiliul Județean, candidaÈ›ii USL.
 
Rep.: Care sunt prioritățile dumneavoastră în cazul în care veți câștiga un nou mandat ?
D. C.: În general nu fac promisiuni, cum nu am făcut-o nici în mandatul trecut. Nu am câștigat făcând promisiuni pentru că, atât eu cât și echipa de consilieri care m-a susținut și care mă susține în continuare, suntem oameni ai faptelor și nu ai vorbelor. Dintre lucrăriile importante ce trebuiesc urgent realizate aș nominaliza canalizarea comunei, pentru care deja avem proiect care e depus la Agenția pentru Mediu la București și așteptăm finanțarea. Sunt convins că în analiza care se va face din nou asupra acestui proiect, dat fiind faptul că Batoșul e o comuna mare, în plină dezvoltare, vor considera că trebuie să realizăm o canalizare. Sunt convins că în mandatul care urmează voi face și această lucrare de care oamenii au mare nevoie, dat fiind faptul că s-au branșat foarte mulți la rețeaua de apă, și-au făcut băi, utilități, și e nevoie de canalizare pentru că altfel fiecare deversarea se face în mod necorespunzător.
 
Rep.: Cât de mult contează pentru un primar să aibă un Guvern ”prieten” la BucureÈ™ti?
D.C.: Sincer mă bazez pe acest lucru și sunt convins că cetățenii de data aceasta vor vota, de la primar, Consiliu Local, președinte de Consiliu Județean, ceea ce trebuie, pentru o ochipă la care să poată bate la ușă și să aibă în ei  o susținere. Cred că deja oamenii au o „cultură” politică și deja își dau seama că un primar trebuie susținut. Singur nu poate face treabă și de aceea trebuie votați atât consilierii locali cât și mai departe, la Consiliul Județean, candidaÈ›ii USL.

Sunt convins că în mandatul care urmează voi face și această lucrare pentru că oamenii au nevoie de canalizare
 
Rep.: În Batoș locuiesc atât români, cât și maghiari, sași și rromi. Cât de important e să fiți un administrator al comunei pentru toți?

D.C.: Am dovedit de nenumărate ori, la orice eveniment că Batoșul este un model de multiculturalitate. Atât românii, cât și maghiarii, sașii și țiganii, ori de câte ori au apelat la Primărie i-am sprijinit în orice problemă, de la cele sociale, până la cele culturale, la tot felul de nevoi care ne-au fost solicitate din partea lor. Este foarte important ca administratorul comunei, primarul, să fie echidistant, să țină un echilibru între ei. Printre ei mai pot apărea discuții, dar noi ca administrație am intervenit de fiecare dată și am rezolvat aceste probleme. Oamenii sunt conștienți că trebuie să trăiască în bune relații unii cu alții, cu vecinii, cu prietenii, cu toți cei din comună.

Rep.: Cât este de important ca oamenii să vină la vot și să voteze pe baza la ceea ce văd și nu pe ce aud de la unii sau alții?
D.C.: Vreau ca oamenii să înțeleagă de data asta, că va fi un singur tur de alegeri, și e important să participe la vot  și să nu meargă pe ideea că și așa cineva sau altcineva iasă primar. Să meargă să voteze așa cum cred de cuviință. Cine vrea să vadă realizările o poate face cu ochiul liber, ne-am străduit pe întraga perioadă a mandatului să mulțumim cât mai mulți dintre cetățeni. Sigur că nu poți să-i mulțumești pe toți, iar pe cei care nu i-am mulțumit îi aștept la discuții, la o colaborare, să vină cu idei, pentru că e ușor să stai pe margine și să bagi vină. Îi aștept chiar să se implice, să colaborăm pentru folosul întregii comunități.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *