Căldură mare la Peninsula

Ediția a X-a, jubiliară, a Festivalului Felsziget-Peninsula s-a disputat la temperaturi care au depășit disconfortul termic. După ce în urmă cu doi ani acesta s-a disputat pe o ploaie care n-a contenit, în acest an canicula a fost cea care a dominat ediția. Pentru cei care au venit doar la distracție totul a fost perfect. Muzică, antren, mâncare și băutură la discreție, în limita bugetului. Bazinele și terasele din incintă ofereau soluții. Cei care au ales să participe la diversele competiții sportive au avut însă altfel de probleme și mulți au renunțat din cauza temperaturilor ridicate. Cu toate acestea, în prima zi de competiții sportive a festivalului erau înscriși peste 300 de amatori, la cele 34 discipline. Unele sporturi consacrate, altele de divertisment. La cele două puncte de înscriere, unul în Weekend, unde se aflau cele mai multe terenuri, altele, cele de divertisment, pe terenul din incinta festivalului.

Minifotbalul, în prim plan
Prim planul l-a deținut și de această dată minifotbalul, cu echipe formate din șase jucători. Vineri erau înscrise în competiție 13 formații, care au și început întrecerile. Tot o participare numeroasă poate fi considerată cea de streetbal, baschet în trei jucători, unde din start erau opt formații. Stângerea unei echipe la aceste discipline a fost totuși o problemă, atunci când lumea merge pentru distracție, recompensele materiale nu stimulează participarea, iar temperatura te îndeamnă mai degrabă la o bălăceală.

Sportul individual mai la îndemână
Unde participarea amatorilor n-a fost condiționată de prezența coechipierilor, concursurile au decurs mai operativ. Căldura a fost totuși un factor determinant în ceea ce privește prezența. La multe discipline care necesitau și oarece efort fizic, mulți dintre cei înscriși renunțau. La acest capitol, a „dominat” tenisul de câmp, unde durata unei partide poate fi mai mare și mulți dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat. Organizatorii au avut însă un regulament foarte flexibil, fiecare putea să participe în fiecare zi, la orice competiție. „Facem înscrieri și pe parcurs, în fiecare zi avem campionate separate la toate disciplinele. Nu facem nicio diferență, nu este sport de performanță, suntem peninsulari”, a spus coordonatorul competițiilor sportive, Balint Attila. Primii clasați la fiecare competiție a fost totuși răsplătiți cu diplome și materiale promoționale din partea sponsorilor.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *