Eveniment

COMUNICAT DE PRESĂ‚

Consiliul Județean Mureș, în colaborare cu revista Transilvania Business organizează la Tîrgu-Mureș, în data de 6 și 7 noiembrie 2012, Conferințele Transilvania Open4Business „Parcuri Industriale. O strategie naționalăâ€.
Evenimentul a plecat de la premisa că România a cunoscut în ultimii 20 de ani un proces de dezindustrializare determinat în primul rând de o criză profundă de sistem. Până acum, România a fugit de politicile industriale, deși nu e nimic rău în a avea o politică industrială. Uniunea Europeană are și o promovează, inclusiv prin Strategia Europa 2020. Statele Unite au avut chiar un efort național de reindustrializare în anii ’80 și se regăsesc astăzi în fața unei noi reindustrializări, mai ales după ce criza financiară a demonstrat fragilitatea unei economii bazate prea mult pe speculații.
Parcurile industriale sunt o variantă de reindustrializare adoptată cu succes de multe state din centrul și estul Europei. Ce împiedică România să urmeze un astfel de drum? Care sunt pașii? Cum dezvoltăm un parc industrial? Cum îl finanțăm? Cum atragem clienții? Ce facilități acordăm? Ce argumente avem față de concurență? Cum au procedat alții în jur? Ce tip de management aplicăm? Dar de marketing? Iată întrebări la care sperăm să avem răspuns în 6-7 noiembrie, la Conferința „Parcuri industriale. O strategie naționalăâ€, găzduită de Grand Hotel din Târgu Mureș.
Vor conferenția: Dr. Daniel Chițoiu, Ministrul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, ing. Mihai Voicu, Ministru Delegat pentru Mediul de Afaceri, Ciprian Dobre, președinte Consiliul Județean Mureș, prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, membru în Consiliul de Administrație și Senior Adviser pentru Programe Europene în cadrul Băncii Transilvania, Negiat Sali, Subsecretar de Stat, Departamentul pentru Relații Interetnice – Guvernul României, Simona Bolboacă, Public Manager în Ministerul Tranporturilor și Infrastructurii, Marcel Grigore, director general adjunct al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Călin Constantin Istrățoiu, director Direcția Politici Industriale – Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, Ing. Emil Nicolae Muntean, președinte Asociația Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor din România (APITSIAR), Vajda Lajos, director ASIMCOV, Ionuț Țața, Managing Partner, Fondator Iceberg Consulting. Consultant, trainer și expert în finanțări, Nagy István, director Parc Industrial Mureș SA, Klaus Birthler, arhitect, și mulți alții pe care îi găsiți în agenda atașată.
Evenimentul va fi primul pas în conturarea unei strategii pentru reindustrializarea României. Cine face al doilea pas?

Pentru detalii suplimentare, vizitați www.open4business.ro, www.tb.com.ro

Tîrgu-Mureș, 04 noiembrie 2012

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close