Sport

BC Nova Vita cedează ușor pe teren propriu

Echipa feminină de baschet BC Nova Vita Târgu-Mureș a pierdut sâmbătă seara pe teren propriu cu scorul de 62-84 partida din prima etapă a Ligii Naționale în fața formației CSM Sportul Studențesc București. Cu un lot redus după plecarea celor două jucătoare americane, Adams și Mackey, mureșencele au fost depășite la toate capitolele. Oaspetele au luat din start un avantaj consistent, conducând cu 8-0 și 10-1. Echipa lui Ionel Brustur a fost ușor depășită în apărare. Raportul recuperărilor arată o echipă bucureșteană mult mai mobilă, care a dominat sub panouri, cu 48 de recuperări. Mureșencele au reușit să echilibreze jocul, fără să se apropie însă pe tabela de marcaj la mai puțin de 5 puncte. Intrarea lui Gal Emese, care a reușit două coșuri de 3 puncte, după unul al Mihaelei Mihai arătau totuși o echipă capabilă să întoarcă rezultatul. Deși au câștigat sfertul doi la limită, la vestiare s-a intrat cu 10 puncte în favoarea bucureștencelor. După aspectul jocului, cu o apărare mai atentă, mureșencele se puteau ridica la nivelul adversarelor.

Ritmul impus tot de oaspete

La reluare, revirimentul nu s-a produs și echipa din București a reușit chiar să-și mărească avantajul până la 18 puncte. Nova Vita a prestat un joc cu mari oscilații, cu o apărare când agresivă și mobilă, când visătoare și depășită ușor de combinațiile adversarei. În ultimele minute au evoluat și jucătoarele care au stat pe bancă și diferența s-a mărit în final la peste 20 puncte. Singura de la gazde care a reușit să se remarce la recuperări a fost Chantel Hilliard, cu 14 din cele 24 mingi recuperate de sub panouri de către gazde, în timp ce la adversare trei jucătoare au reușit peste 10. O urmează Lashawn Johnson, cu 4, care a prezentat slăbiciuni însă la interceptarea paselor în ofensivă. Singurul capitol la care au fost superioare gazdele au fost reușitele de trei puncte, 7 la număr, față de 5 a adversarei, înscrise de Gal Emese 3, Mihaela Mihai și Danielle Walker câte 2. Echipa mureșeană rămâne pe locul XI, cu 5 victorii și 10 înfrângeri.
Pentru Nova Vita au înscris: Walker 18, Hilliard 14, Johnson 11, Gal 9, Mihai 6, Riggs 2, Alaiba 2. Au mai jucat: Lavinia Mitachi, Iohana Borșan și Bartha Borbala.
De la CSM Sportul, cea mai eficace a fost Vladinka Erak, cu 25 puncte, urmată de Lejla Bejtic 18, Tamara Bajic 14 și Emina Demirovic 12.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close