E.ON investește peste 370 milioane lei în modernizare

„Totuși, aș vrea să atrag atenția asupra faptului că recentele decizii și anunțuri ale autorităților din domeniu cum ar fi, de exemplu, cea privind introducerea taxei de monopol natural, precum și scăderea volumelor de gaze și energie electrică distribuite, ar putea pune in pericol menținerea bugetului de investiții la nivelul planificat”, a declarat Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România.

Potrivit unui comunicat remis de E.ON, în 2012 E.ON Gaz Distribuție a investit, în 2012, circa 218 milioane de lei, sistemul de distribuție fiind reabilitat și modernizat pe o lungime de 640 km și extins pe o lungime de 162 km. Pentru acest an, bugetul alocat pentru investiții este de 179 milioane de lei, iar E.ON Moldova Distribuție a investit circa 158 milioane de lei anul trecut, iar pentru acest an sunt preconizate investiții de 177 milioane de lei, în special în infrastructura de electricitate. 

5,2 miliarde lei, cifra de afaceri în 2012

De asemenea, companiile de distribuție E.ON din România au dezvoltat trei importante proiecte de modernizare a rețelelor de distribuție în valoare totală de aproape 100 milioane de euro. Acestea vor fi realizate, până în 2015, atât din fonduri proprii, circa 67 milioane de euro, cât și din fonduri europene, circa 33 milioane de euro.

În ceea ce privește cifra de afaceri consolidată a grupului de companii E.ON în România, în 2012  s-a situat la 5,2 miliarde lei, circa 1,18 miliarde de euro, un nivel peste cel înregistrat în anul 2011.Volumele de gaze naturale și electricitate comercializate anul trecut s-au situat la circa 34 TWh, în ușoară creștere față de 2011. 

„Previziunile pentru acest an privind cifra de afaceri sunt de ușoară scădere față de 2012, în condițiile în care se estimează că volumele electricității comercializate se vor situa la nivelul din anul anterior, în vreme ce în privința volumelor de gaze este previzionată o diminuare“, se arată în comunicat. 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *