Târgu-Mureș, oraș atractiv pentru BERD

Noul director al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în România, James Hyslop, este într-o vizită de două zile la Târgu-Mureș. James Hyslop va face vizite la administrațiile locale, în acest sens primarul Municipiului Târgu-Mureș, Dorin Florea, l-a asigurat, ieri, că administrațiile locale privesc cu încredere descentralizarea și că urmăresc proiectele de dezvoltare. „De BERD ne leagă o relație foarte corectă și cred că suntem orașul răsfățat al BERD-ului pentru că suntem beneficiarii celui mai interesant și serios program de finanțare. A venit ca o mănușă, această vizită, deoarece, știți foarte bine, suntem în plină ofensivă în ceea ce înseamnă proiectele de dezvoltare, siguranța pentru a avea o co-finanțare stabilă și demararea proiectelor mari ale orașului. Am vorbit și despre proiectul IBM, am vorbit și despre ceea ce înseamnă dezvoltarea, în continuare, a Târgu-Mureșului puternic și bineînțeles sprijinirea mediului de afaceri, care poate să devină un partener apropiat în această construcție”, a declarat Dorin Florea.

Un deceniu de colaborări

James Hyslop a menționat că există o relație foarte puternică între Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și municipiul Târgu-Mureș. Este vorba de o perioadă de zece ani de colaborări, și care s-a demonstrat a fi una fructuoasă, dovadă fiind marile proiecte care s-au desfășurat și anul trecut, printre acestea și cel cu Aquaserv. Prezența noului director al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare la Târgu-Mureș vine să sublinieze faptul că instituția europeană este dornică să colaboreze cu acest oraș și cu mediul de afaceri local. „Este un om extraordinar de deschis pentru Târgu-Mureș, acesta este lucrul care mă bucură cel mai tare”, a remarcat Dorin Florea și a adăugat că „agreează proiectele Primăriei care sunt proiecte pe termen lung”. 

Potrivit primarului municipiului Târgu-Mureș, în iulie va avea loc o întâlnire cu consultanții din București pentru a discuta proiectul IBM.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *