Dacă e iulie, e Școala de Vară

De patru ani, Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș organizează Școala de Vară, un program de activități complementare și interactive pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani. Timp de o lună, micuții au parte de o serie de activități, care îmbină armonios partea teoretică cu partea cu partea practică. 

„Anul acesta avem patru ateliere”

Alături de profesorii îndrumători, copiii învață lucruri noi despre mediul înconjurător și despre cum poate fi protejat acesta, își petrec timpul liber realizând, în fiecare vineri, diverse obiecte sau desenând. În acest an s-au organizat patru ateliere, unde copiii au redescoperit dinozaurii, au modelat diverse obiecte din lut, au făcut o incursiune în lumea florilor și vor avea un atelier de confecționat scorburi artificiale pentru păsări. „În fiecare an, Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș organizează Școala de Vară. Anul acesta suntem la a patra ediție. Este un program pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, dar au fost copii și mai mici și mai mari. Prin intermediul acestor ateliere, încercăm să le oferim activități complementare, să îi antrenăm în a cunoaște mediul înconjurător și în a-l proteja. Este un mod plăcut de a-și petrece două ore în fiecare vineri, de la 10 la 12”, a declarat dr. Mihaela Sămărghițan, cercetător științific. 

Căsuțe pentru păsări la ultimul atelier

În fiecare an, luna iulie este dedicată Școlii de Vară. Activitățile din acest an se apropie de final, urmând ca vineri 26 iulie, de la 10 la 12, să aibă loc ultimul atelier. Copiii vor învăța să construiască scorburi artificiale pentru păsări, având alături și un restaurator care le va explica modul în care se protejează păsările și cum pot fi ajutate acestea în sezonul rece. „Anul acesta avem patru ateliere. Trei s-au desfășurat deja. Primul s-a axat pe lumea dinozaurilor și pe redescoperirea acestora, atunci când copiii au primit informații despre dinozauri, au văzut o prezentare despre diverse specii de dinozauri și comportamentul acestora. Apoi, au primit câte un model, un dinozaur din plastic pe care au încercat să-l identifice. Al doilea atelier a fost cel de modelaj. Am încercat, după ce au văzut expoziția muzeului, să redăm în lut exponate din muzeu, animale, plante, insecte, fiecare a realizat exponatul preferat. Sperăm că s-au bucurat de activitățile noastre și avem deja un public fidel care revine în fiecare an. Al treilea atelier a fost cel de incursiune în lumea florilor, iar vinerea viitoare vor face scorburi artificiale. Practic, vor realiza căsuțe pentru păsări pe care le vor acoperi cu vopsea protectoare și fiecare poată să-și ducă creația acasă”, a adăugat Mihaela Sămărghițan.

Înscrierile pentru ultimul atelier din acest an se pot face zilnic între orele 9.00-13.00 la sediul muzeului de pe strada Horea nr. 24, la numărul de telefon 0365-303.390 sau prin e-mail, la adresa muzeu_stn_ms@yahoo.com.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *