Eveniment

Uriah Heep, concert de vis la Centenarul Palatului Culturii

Sărbătoarea Centenarului Palatului Culturii reunită în cadrul proiectului “100 de ani de cultură în Mureș†inițiat de către Consiliul Județean Mureș a marcat duminică seara un moment de excepție grație ofertei organizatorilor, legendara trupă Uriah Heep susținând un concert în Piața Victoriei din Târgu-Mureș.

Eșarfă muzicală în dar de la Țăndărică & Co

Până ca Mick Box și colegii de trupă să urce pe scenă, seara a fost deschisă de concertul trupei Kartago din Ungaria, cu peste 30 de ani în spate, condusă de chitaristul Ferenc Szigeti Kartago.

După porția de rock sănătos oferită de Kartago, a urcat pe scenă Ovidiu Lipan Țăndărică alături de prietenii săi pentru un concert pe cinste. Alături de binecunoscutul percuționist au fost prezenți pe scenă Mircea Baniciu, Josef Kappl, Teo Boar și Vladi Cnejevici, care au oferit publicului un recital de suflet, din care nu au lipsit piese precum “Andrii Popaâ€, “Eșarfă în dar†sau “Pisica neagră.†

Palatul Culturii luminat 3 D

Momentul mult așteptat al serii, concertul celor de la Uriah Heep a fost precedat de un alt moment special, organizatorii oferind o proiecție 3D pe fațada Palatului Culturii, proiecție realizată de Bordos.ArtWorks , un adevărat spectacol de lumină și sunet menit să reliefeze atât valoarea de patrimoniu a clădirii cât și mesajul Centenarului Palatului Culturii, “Cultura ne uneșteâ€. “M-am gândit foarte mult ce fel de animații să folosesc fiind vorba de aniversarea celor 100 de ani ai Palatului Culturii. M-am gândit să fie ceva serios, o creație poetică care se joacă cu clădirea și cu ceea ce există înăuntru, și anume vitraliile. Am folosit muzică simfonică semnată de compozitoprul eston Arvo Pärt, un compozitor renumit, un Bela Bartok al timpului prezent. Am primit drepturile de autor  pentru acest proiect ceea ce a fost o mare bucurie pentru mineâ€, a precizat artistul Bordos Zsolt.

Uriah Heep, concert de excepție

Așteptarea publicului a luat sfârșit în momentul în care pe scenă au urcat Mick Box (chitară, voce), Bernie Shaw (voce), Phil Lanzon (clape, voce), Russell Gilbrook (tobe) și Davey Rimmer (bass), adică legendarii de la Uriah Heep. 

Piesele Uriah Heep au sunat perfect duminică seara în centrul Târgu-Mureșului, iar trupa nu și-a trădat nici de această dată vârsta, una impresionantă având în vedere că  …Very ‘Eavy …Very ‘Umble , albumul de debut a fost realizat în 1970. De asemenea, piese precum “Look at Yourself”, “July Morning” , “Gypsy”  ,”Lady in Black” au trezit nostalgii celor  trecuți de 40 de ani. Nu au lipsit piese noi, printre care “Into the Wild” , piesă care dă și titlu  ultimului album de studio al trupei, dovadă că Uriah Heep sună bine și astăzi. Cum toate au și un final, acordurile piesei “Easy Livin’” , alt mare hit al trupei, a lăsat în urmă o seară și un concert memorabil, nu înainte ca publicul să mai admire încă o dată proiecția 3 D de pe Palatul Culturi.

Seară fără incidente

Chiar dacă Piața Victoriei a fost încărcată de lume, seara a fost una lipsită de incidente, la un așa program de calitate, așa și un public pe măsură care a dovedit că știe să guste ce e bun în ce privește muzica. Patrulele Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică la acest concert la care au participat peste 6.000 de persoane. Prin prezența efectivelor de jandarmi și prin dispozitivele de ordine publică adoptate, evenimentul s-a desfășurat fără probleme deosebite. A fost o seară frumoasă, cu muzici și oameni frumoși, cu toții aduncându-și aportul la o sărbătoare la fel de frumoasă a celor 100 de ani ai Palatului Culturii din Târgu-Mureș.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close