Sacrificiile Armatei, omagiate de reghineni

Reghinenii au sărbătorit vineri, 25 octombrie, în Parcul central al municipiului, Ziua Armatei Române, manifestare la care au participat primarul Maria Precup, viceprimarul Daniel Gliga, senatorul USL Alexandru Petru Frătean, consilieri locali, cadre locale, veterani de război, reprezentanți ai instituțiilor locale și județene și simplii cetățeni.

Armata, factor pentru unitate

Manifestarea a debutat cu arborarea drapelului tricolor, după care au urmat discursurile oficialităților și depuneri de coroane la Monumentul Eroilor. “Eu sper că efortul pe care l-am depus cei care s-au implicat în organizare au fost pe măsura așteptărilor. Eu am fost extraordinar de emoționată pentru tot ce s-a întâmplat astăzi și mai ales că a fost atât de multă lume și Dumnezeu ne-a ajutat și a fost și vreme frumoasă. Măcar atât să facem pentru sacrificiile pe care Armata Română le-a făcut și le face și poate că uneori suntem inconștienți de efortul și de ceea ce ar fi dacă nu ar fi Armata să ne apere, și dacă n-ar fi fost Armata să ne unească”, a declarat, pentru DaReghin TV, Maria Precup, primarul municipiului Reghin.

Instituție fundamentală a statului

Senatorul USL Alexandru Petru Frătean a subliniat rolul important pe care Armata l-a avut și îl are pentru independența poporului român. “Ziua Armatei este un moment cu valoare de simbol, o zi importantă pentru toÈ›i cei care îmbracă haina militară, dar È™i pentru întreg poporul român, un bun prilej pentru a sublinia rolul de instituție fundamentală a statului pe care Armata l-a avut È™i continuă să îl aibă”, a precizat Alexandru Petru Frătean. “Îi felicit pe toți membrii corpului militar și le mulțumesc, convins fiind că fiecare român le mulțumește pentru misiunea lor de a apăra fără echivoc valorile fundamentale ale poporului român și de a consolida prestigiul internațional al României”, a adăugat senatorul USL.

În cadrul aceleiași manifestări, solistul de muzică populară Ciprian Istrate a susținut un moment artistic, foarte apreciat de reghineni.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *