Sport

BC Mureș s-a jucat cu focul

Cum era de așteptat, partida a fost una foarte tensionată, tensiune menținută până în ultimele secunde, dar alimentată în special de scăderea mureșenilor din final. Se poate spune că mureșenii s-au jucat cu focul, și cu inimile suporterilor. Din fericire pentru ei, nu s-au ars și au obținut a patra victorie din acest sezon. Partida a fost echilibrată îndeosebi în prima repriză, când avantajul maxim a fost de șase puncte în favoarea bucureștenilor și de patru pentru BC Mureș.

Desprindere și cădere, dar cu final fericit

Cu doar două puncte avantaj pentru „tigri†la pauza mare (52-50), în prima jumătatea a sfertului trei s-a mers cap la cap, avantajul alternând de la o echipă la cealaltă. A urmat desprinderea mureșenilor, care au reușit la jumătatea sfertului să depășească pentru prima dată diferența de 10 puncte, care a crescut înaintea ultimei pauze la 15 (81-66), dar sfertul s-a încheiat cu o recuperare valorificată de Stănescu. Distanța a fost mărită până la 18 puncte după nici un minut și jumătate din ultima parte (86-68). A urmat o scădere inexplicabilă. Bucureșetenii au fost mai siguri la aruncările de trei puncte, au reușit o serie de 10 puncte în doar un minut, a urmat un coș al lui Mitchell și un fault antisportiv al lui Peciukas care i-a apropiat pe roș-albaștri la doar cinci puncte. De la acel avantaj care părea decisiv, BC Mureș a reușit doar cele două puncte în peste opt minute de joc. Steaua era la doar un coș diferență înaintea intrării în ultimul minut (88-86) și avea posesia. Mureșenii au recuperat și oaspeții s-au văzut nevoiți să faulteze când erau în penalizare, dar au găsit oamenii cu mână sigură. Martinic și Peciukas și-au transformat liberele și coșul de trei puncte din ultima secundă al lui Gibbs n-a mai putut schimba soarta meciului.

Au încsris:

BC Mureș: Mladenovic 32, Jelenic 19 (5×3), Martinic 16 (2×3), Peciukas 15 (2×3), Ivanovic 7, Păltinișanu 3. Au mai jucat Mitchell, Jucan și Jakab.

Steaua CSM: Stănescu 18 (1), Durasovic 16 (2), Nyakundi 15 (2), Gallimore 12 (2), Bosnyak 11 (3), Gibbs 11 (3), Santa 4, Tudor 2.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close