1 Decembrie sărbătorit cu cinste în Suseni

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, Primăria și Consiliul Local al comunei Suseni au organizat vineri, 29 noiembrie, în Căminul Cultural al comunei, un spectacol care a debutat cu alocuțiunea primarului comunei Mircea Mariș, care s-a adresat tuturor celor prezenți. „La mulți ani România, la mulți ani tuturor românilor de pretutindeni, la mulți ani tuturor locuitorilor comunei Suseni indiferent de naționalitate: români, maghiari, romi. Ziua de 1 Decembrie Ziua Națională a României să vă găsească sănătoși uniți în cuget și simțiri”, a spus Mircea Mariș.

Spectacol de zile mari

Programul artistic a constat în dansuri populare și cântece asigurate de soliști de muzică populară și ușoară, care au delectat spectatorii. Printre artiștii care au evoluat pe scenă se numără ansamblurile „Vatra Dorului” al Casei de Cultură „Eugen Nicoară” Reghin, Formația de dansuri populare maghiare „Rügyecskék” de la Casa de Cultură „Eugen Nicoară” Reghin, formația de dansuri populare maghiare „Gyöngyvirág” de la Școala Gimnazială „Florea Bogdan” Reghin, formația de dans țigănesc „Laleaua Neagră” de la Școala Gimnazială nr. 4 Reghin – Apalina. Printre soliștii de muzică populară care au încântat audiența îi amintim pe Maria Neag, Sorin Pantea, Laura Stoica, Nagz Izabella și Szabo Blanka, precum și solistul de muzică populară și ușoară Ács József. Coordonatorul programului a fost profesoara Cotta Ibolyka. 

Programul s-a desfășurat într-o atmăsferă de sărbătoare încheiânu-se cu mulțumirile primarului Mircea Mariș participanților la acest eveniment deosebit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *