Sport

Un nou pierdut din start de BC Nova Vita

În etapa a XVIII-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, BC Nova Vita Târgu-Mureș a pierdut sâmbătă cu scorul de 80-52 (26-11, 23-15, 20-15, 11-11) partida disputată în deplasare, la Phoenix Galați. Mureșencele au început bine partida, conducând în permanență în prima jumătate a primului sfert. Ultimele cinci minute au fost aproape decisive, mureșencele primind nu mai puțin de 15 puncte fără să înscrie vreunul. Sfertul secund a început în aceeași notă și gălățencele au mărit avantajul, intrând la pauză cu 23 de puncte. Nova Vita a reușit și în acesta primul coș abia după două minute de joc și doar cele reușite de Wilson au mai redus spre jumătatea sfertului diferența până la 11 puncte.

Echilibru pe parțiale, soarta decisă în prima parte

La reluare, echipa de la Dunăre și-a menținut ecartul în jurul cifrei de 20 puncte, după care Vincze Andrea, Meszáros Kata și Gál Emese au reușit să-l mai reducă, ultima cu o aruncare de trei puncte, completată cu un nou coș. Finalul sfertului trei a aparținut din nou gazdelor, care s-au distanțat la cea mai mare diferență, având 28 de puncte la ultima pauză. Acesta a crescut chiar în debutul ultimei părți, după care a urmat o ușoară revenire a mureșencelor. Revenire este un fel de a spune, deoarece gazdele au putut juca fără emoții, având în față o echipă cu doar opt jucătoare, care a fost dominată clar la toate capitolele. Nova Vita părăsește din nou terenul cu o înfrângere în care a dat o replică palidă, dar diferența a fost mai mică decât în tur, când au cedat pe teren propriu cu 46-94. Vor avea în schimb ocazia să obțină a doua victorie a sezonului în etapa viitoare, când primesc vizita unei alte formații modeste, Universitatea Cluj, care a reușit doar două succese.

În jocul de la Glați, au evoluat formațiile:

Phoenix: Filip 17 (2×3), Wiliam 17, Daniel 16 (2), Fairbanks 13, Ardeleanu 7 (1), Alaiba 6, Soptica 4, B. Fota, D. Fota, Graur, Hirduc.

BC Nova Vita: Vincze 13 (1×3), Wilson 12, Gál 8 (2×3), Walker 7, Vlaicu 7, Bartha 3, Meszáros 2, Paraidi.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close