Mureșul câștigă derby-ul promovării

A fost o partidă disputată cu multă dârzenie, în care mureșencele au trecut la conducere abia spre finalul meciului, după ce timp de 54 de minute la conducere s-au aflat doar gazdele.

Prima repriză, a gazdelor

După un debut timid, în care gazdele au avut 2-0, portarul Andreea Petruneac a salvat patru mingi consecutive, printre care și o aruncare de la 7 metri și Mureșul a reușit în minutul 6 egalarea prin Georgeta Cioban și Nagy Beata. Elevele lui Bukaresti Jozsef au evoluat în continuare crispate și oltencele au reușit să revină la conducere, în mai multe rânduri din nou la două goluri. Câteva inexactități ofensive ale Mureșului au fost taxate și spre finalul reprizei, diferența a ajuns pentru rpima dată la trei goluri, 14-11, diferență înregistrată și la pauză. Un moment dificil pentru mureșence a fost accidentarea în minutul 7 a golgheterei echipei, Alina Moloci, într-un moment în care echipa sa evolua în inferioritate numerică. Ea a revenit însă în teren în a doua jumătate a reprizei, dar randamentul său nu mai putea fi același.

Cursă de urmărire în repriza a doua

La reluare, mureșencele au grăbit primul atac și gazdele s-au desprins la patru goluri. A urmat o repriză secundă foarte aspră, în care în puține minute cele două echipe au evoluat în formulă completă. După 10 minute de joc, Mureșul a reușit să se apropie la un singur gol (20-19), dar în minutul 47 diferența de la pauză era refăcută, la 24-21. Ultimele șapte minute au arătat o echipă mureșeană mai lucidă, care a știut anihila atacurile gazdelor, rămase fără soluții în fața unei echipe foarte hotărâte să întoarcă soarta partidei. Andreea Serediuc reușește în minutul 54 egalarea la 25, iar Moloci își aduce în minutul următor pentru prima dată echipa în avantaj, după o nouă paradă a Andreei Petruneac.

Victoria echipei mai lucide

Oltencele reușesc să egaleze însă la 26, apoi la 27, dar mobilizarea echipei mureșene se simte tot mai puternic, jucătoarele încurajându-se în permanență reciproc, susținute și de grupul de suporteri care au făcut deplasarea. Momentul psihologic s-a consumat în minutul 27. Bodor Andrea ratează o aruncare de la 7 metri, după ce le transformase pe precedentele de care a beneficiat și CSM are ocazia să revină la conducere. Șansă pentru portarul Diana Diaconu: șutul oltencelor este trimis în bară și Moloci își readuce echipa în avantaj, după care Diaconu apără într-un moment extrem de important. Bodor își repară greșeala cu un minut și 40 secunde înainte de final și echipa sa are două goluri avantaj: 26-28. Oltencele reduc și Mureșul pleacă pe un atac care le putea parafa o victorie foarte muncită. Apărarea gazdelor este foarte agresivă și, după mai multe faulturi sancționate cu 9 metri, Mureșul obține un nou 7 metri, cu 27 secunde înainte de fluierul final. Cronometrul este oprit, tensiunea maximă. Gazdele mai aveau șansa unui atac ce putea aduce egalarea dacă Mureșul rata. Gulnara Bițiș transformă cu siguranță și slătinencele nu mai pot întoarce rezultatul.

La două puncte de lider

Aflată pe locul doi cu trei etape înainte de final, SC Mureșul se apropie la două puncte de echipa din Slatina, pe care o pot depăși în etapa viitoare, când oltencele vor sta, iar Mureșul va primi vizita echipei CSM Bistrița. Ultimele trei etape se vor disputa în zilele de 3, 10 și 17 mai. Promovarea este de această dată doar la mâna mureșencelor, care pot obține trei victorii, fără să mai conteze rezultatele celorlalte formații.
Pentru SC Mureșul au înscris: Bodor 9, Bițiș 6, Moloci 5, Cioban 4, Serediuc 3, Nagy B. 1, Avădanei 1.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *