Eveniment

Zile ca-n filme, la Târnăveni

FOTO 1 - Sorin Meghesan, primar al...

 

Ediția din acest an a sărbătorii Târnăveniului poartă amprenta filmului. “Zile ca-n filme” este sloganul care îi invită pe târnăveneni și pe oaspeții orașului la un week-end plin de surprize. Zilele Târnăveniului încep vineri, puțin după ora 18:00. Parada ansamblurilor locale de muzică și dansuri pornește din fața restaurantului “Târnava” și parcurge centrul municipiului, până la scena mare, de lângă Gimnaziul “Traian”. Sute de tineri de la “Junii Târnavei” “Kökényes” și fanfara “Armonia”, premiați în acest an la numeroase concursuri internaționale, vor saluta publicul de pe bulevardul central al orașului. Ceremonia oficială de deschidere a evenimentului va avea un plus de culoare, prin aterizarea la punct fix a doi parașutiști profesioniști, care vor purta steagul României, prezent mai apoi pe scena manifestării.

Tudor Giurgiu: “Sperăm ca şi la Târnăveni, Caravana TIFF să fie bine primită de public”

Culoarea este cuvântul de ordine al întregii seri de vineri, adusă la Târnăveni, la propriu și la figurat, de concertul incendiar al celor de la MANDINGA. În jurul orei 21:30, în curtea Gimnaziului “Traian”, începe Caravana TIFF. Prima zi de proiecție aduce la Târnăveni “La gran familia española – Nuntă în ofsaid”. Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino, este un proiect realizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). „Proiectul îşi propune să ofere oamenilor care locuiesc în oraşe fără cinematografe experienţa cinema-ului de calitate. Fiecare ediţie s-a dovedit a fi un succes, iniţiativa noastră a fost primită cu interes şi sperăm că și la Târnăveni, Caravana va fi apreciată de public”, a declarat Tudor Giurgiu, președinte TIFF.

Dancs Annamari, Lidia Buble și Delia cântă sâmbătă seara

 Seara de sâmbătă începe cu parada mașinilor de intervenție. Inspectoratul de Poliție al Județului Mureș, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, alături de SMURD și Poliția Locală Târnăveni își vor prezenta tehnica auto din dotare, prezentă la intervențiile specifice acestor instituții. Demonstrațiile vor continua cu prezența cluburilor sportive din Tîrgu Mureș, care vor face o prezentare a echipelor care ne reprezintă județul în competițiile sportive naționale la fotbal, baschet și handbal. La Zilele Târnăveniului va fi prezent și Ștefan Florescu, finalist la show-ul “Românii au talent”. Ștefan Florescu și jongleriile lui cu mingea de fotbal l-au determinat pe Andi Moisescu să îl felicite în finala de la PRO TV: “Ești foarte talentat și poate că naționala României s-ar putea inspira din tenacitatea ta”, a spus cunoscutul realizator TV.

Dana Săvuică: „Abia aștept să mă întâlnesc cu oamenii minunați din Târnăveni, despre care am auzit doar lucruri frumoase”

Tot sâmbătă este ziua rezervată ediției a III-a a concursului “Miss Târnăveni”. Conceput de regizorul și actorul Liviu Pancu, spectacolul va aduce pe scenă cele mai frumoase fete din Târnăveni. Noutatea ediției din acest an este prezența pe scenă, ca moderator al show-ului de frumusețe, a Danei Săvuică. “Am avut o vară plină de proiecte interesante și mă bucur că sâmbătă mă voi afla, pentru prima dată, pe o scenă din Târnăveni. Abia aștept să mă întâlnesc cu oameni minunați, despre care am auzit doar lucruri frumoase”, ne-a declarat Dana Săvuică. Atmosfera de la “Miss Târnăveni” va fi întreținută de recitalurile lui Emanuel Cârstea, Dancs Annamari și Lidia Buble. Miss Târnăveni va fi încoronată de DELIA, cea care va încheia prima parte a serii de sâmbătă. Distracția continuă însă în curtea Gimnaziului “Traian”, acolo unde Caravana TIFF va proiecta filmul #Selfie. Producție românească a anului 2014, #Selfie este povestea a trei adolescente, absolvente de liceu, pentru care marea aventură a vieții lor începe cu o escapadă la mare.

PRO TV vine la Târnăveni pentru că…”Românii au talent”

Realizată în colaborare cu Muzeul Județean Mureș, prima parte a zilei de duminică îi invită pe toți copiii din Târnăveni, în Parcul Primăriei, la o sesiune de ateliere educative. Specialiștii muzeografi îi vor învăța pe copii să confecționeze produse de îngrijire a corpului, mozaicuri, dar și obiecte vestimentare, în două ore de program, având în prim plan jocul, în toate formele lui. Echipa de la “Românii au talent” va veni în Târnăveni duminică, 24 august, în căutarea talentelor românești autentice. Dacă aveţi aptitudini şi pasiuni deosebite, sunteţi aşteptaţi să vă cunoască toată lumea. Pro TV căută să-i cunoască pe cei mai talentați târnăveneni, pentru a-i face celebri pentru harul lor. Festivalul “Joc și cânt de pe Târnave” se va afla în prim planul scenei mari duminică, 24 august, începând cu ora 17. Ansamblurile din Agnita, Albești, Teiuș și Mediaș, vor susține recitaluri de excepție, în anticiparea concertului lui NICOLAE FURDUI IANCU și a orchestrei “Crai Nou” din Alba Iulia. Zilele ca-n filme ale Târnăveniului se vor încheia cu un foc de artificii, epilog al unei ediții deosebite a sărbătorii orașului.

Ștefan MOLDOVAN

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close