Administratie

Concurs de creativitate religioasă susţinut de Consiliul Judeţean

111Consiliul Judeţean Mureş va încheia un parteneriat cu Fundaţia „Pro Vita Cristiana” în vederea organizării la Târgu-Mureş, în perioada 10-11 aprilie 2015, a unui concurs de creativitate religioasă romano-catolică. Hotărârea a fost luată joi, 26 martie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, iar autoritatea judeţeană va sprijini respectivul eveniment, care în acest an bifează ediţia a opta, cu suma de 6.000 lei pentru a asigura o parte din contravaloarea premiilor, a materialelor promoţionale sau a cazării elevilor şi cadrelor didactice.

Activitate deschisă tuturor elevilor

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, Concursul de Creativitate Religioasă din 2015 va avea ca temă „Anul Sfintei Maria Fecioară” şi se doreşte a fi o activitate cu caracter ecumenic, deschisă tuturor elevilor, indiferent de confesiune. „Având în vedere experienţa anilor anteriori, organizatorii au definit concursul pentru anul 2015, păstrând secţiunile cele mai solicitate: recitare, literatură, desen, fotografie, realizare planşe, interpretare şi realizare de scenete, realizare de filme de scurt metraj, muzică, sport şi dans. Această activitate susţinută şi de profesorii de religie târgumureşeni face parte din programele de specialitate aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale, fiind încadrată la categoria Concursuri interdisciplinare”, a precizat Ciprian Dobre.

Peste 500 de participanţi

Potrivit acestuia, având în vedere amploarea evenimentului din ultimii trei ani, Fundaţia „Pro Vita” a solicitat Consiliului Judeţean Mureş sprijin financiar pentru desfăşurarea în bune condiţii „a concursului devenit tradiţie care aduce în atenţia naţională judeţul Mureş”. „La ediţia din acest an sunt aşteptaţi peste 500 de elevi din şcolile judeţelor invitate – Alba, Covasna, Cluj, Harghita şi Hunedoare, de vârste diferite – ciclu primar, gimnazial şi liceal. Având în vedere posibilitatea de promovare a patrimoniului cultural, ţinând cont de implicarea responsabilă în susţinerea tinerilor, propunem participarea Consiliului Judeţean la realizarea evenimentului cultural menţionat, cu un sprijin financiar în valoare de 6.000 lei”, a arătat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close