Voleibalistele junioare încearcă să redreseze scăderea

OLYMPUS DIGITAL CAMERADupă ce echipa de volei senioare a Clubului Sportiv Universitar Târgu-Mureş a obţinut anul trecut cea mai bună clasare din istoria clubului, locul 4 în Divizia A, în ediţia actuală aceasta a făcut un pas în spate, urmând să lupte pentru locurile 5-6, aproape sigur cu Dinamo Romprest Bucureşti. Înainte de asta însă, va trebui să treacă de VC Unic LPS Piatra Neamţ. Au învins cu 3-0 în prima partidă şi vor susţine al doilea meci sâmbătă, pe terenul nemţencelor. Junioarele I şi II vor să revină însă în frunte.

Schimbul de mâine vine din urmă
Dacă senioarele au înregistrat un pas înapoi, atât junioarele, cât şi cadetele vor să revină în fruntea ierarhiilor. Acestea au obţinut ambele titlul în 2009 şi 2010, junioarele I au mai reuşit apoi alte două titluri, după care au coborât o treaptă în ultimii doi ani. Junioarele II (cadetele), după cele două titluri şi doi ani în afara podiumului, au mai câştigat în urmă cu doi ani şi s-au clasat tot pe locul secund anul trecut.
Echipa de junioare a făcut deja primul pas, obţinând calificarea pentru turneul final al actualei ediţii de campionat. Campioane patru ani la rând, din 2009 până în 2012, echipa mureşeană a ocupat în ultimele două ediţii ”doar” poziţia a doua şi încearcă în acest sezon să redobândească titlul cedat în faţa celor de la CSM Bucureşti, apoi cu Dinamo Romprest Bucureşti. S-au impus cu maximum de puncte în grupa a III-a din turneul semifinal disputat la Baia Mare, 3-0 cu gazdele de la CSŞ 2 CNE, 3-1 cu ACS Agroland Timişoara, 3-0 şi tot 3-0 cu Unic Piatra Neamţ. Din grupă s-a mai calificat pentru turneul final echipa din Timişoara, cu 8 puncte. Mureşencele vor face parte din grupa I a turneului final, care se va disputa în perioada 20-24 mai, alături de CS SLEN 90 Cernavodă, CNNT Craiova şi CSŞ Blaj, iar din cealaltă grupă vor mai face parte Govora Râmnicu Vâlcea, Dinamo Romprest şi CSM Satu Mare. Dacă turneele finale au căpătat din ediţia trecută mai mult dinamism, numărul echipelor calificate în lupta pentru podium fiind mărit de la 6 la 8, cu o campioană decisă în ultima partidă, după disputarea finalelor, din această ediţie nu vor mai fi echipe gazdă, turneele urmând să se dispute pe terenuri neutre. Antrenorii echipelor mureşene de junioare sunt Ciprian Dârnescu şi Bokor István, cu această ierarhie la junioare şi inversată la cadete. Şi loturile sunt în mare parte identice, cu majoritatea cadetelor componente şi a echipei junioarelor mari. ”Evident, tragem la titlu cu ambele echipe, atât cu junioarele, cât şi cu cadetele. La junioare va fi mult mai greu, deoarece vom avea adversare cu loturi omogene, cum sunt Dinamo şi Satu Mare, a doua având şi avantajul de a-şi fi rulat lotul în Divizia A, dar şi noi avem câteva fete care au jucat pentru prima echipă”, a spus prinicipalul junioarelor, Ciprian Dârnescu.

Cadetele, rodate în competiţia junioarelor ţin pasul
Cea de-a IV-a grupă semifinală se dispută în aceste zile în sala UMF din Târgu-Mureş. CSU Medicina a trecut cu 3-0 în prima partidă de Unic Piatra Neamţ, cu o scădere puternică în setul al doilea. L-au câştigat fără drept de apel pe primul, cu 25-8 şi s-au văzut conduse în al doilea cu 1-7. Încet, încet au refăcut handicapul, au reuşit egalarea la 17, după care au încheiat setul la 25-18. Setul trei a început tot cu un 7-1, dar în favoarea lor de această dată şi l-au încheiat la un categoric 25-7. În etapa a doua, mureşencele au învins fără probleme echipa craioveană CNNT, la 16, 15 şi 13. În acest turneu semifinal vor mai întâlni până duminică, în ordine, pe Dinamo Romprest Bucureşti, CSŞ 2 Baia Mare şi Agroland Timişoara şi sunt favorite certe la calificare.
După ediţia amintită, una de-a dreptul “istorică”, 2009, an în care pentru prima dată două echipe ale aceluiaşi club au reuşit să câştige campionatul, cadetele au “recidivat” după un an, când s-au impus de această dată la Târgu-Mureş, dar n-a mai reuşit acest lucru în 2011, când au ratat podiumul, încheind pe 4, tot într-un turneu final disputat pe teren propriu, după care au mai făcut un pas înapoi, când au încheiat pe locul 5 în turneul final de la Blaj. Au redevenit campioane în 2013, din nou pe teren propriu, dar au fost învinse în ediţia trecută în finala de la Satu Mare de formaţia gazdă, CSM Adep.
”Ambele echipe se luptă pentru podium, după părerea mea. Ne place să ne ghidăm după principiul paşilor mărunţi, dar nu ascundem faptul că ne dorim medaliile de aur la ambele categorii de vârstă. Îmbucurător este însă faptul că multe dintre componente au reale şanse de a face parte din echipa de Divizia A. Unele dintre acestea au făcut dealtfel deja acest pas şi mai sunt şi altele cu reale perspective”, a completat Bokor István, secund la junioare şi principal la cadete.
Cele care au evoluat deja pentru prima echipă sunt Loredana Dobriceanu, Sonia Teianu şi Alexandra Cauc, ultima aflată încă la cadete. Din echipa junioarelor calificate deja, mai fac parte Laura Molnar, Alexandra Babaş şi Carmen Arniceru. Alături de acestea, lotul care evoluează şi la cadete este completat de: Raisa Ioan, Elizabet Varga, Rodica Buterez, Cristina Apostol, Antonia Crişan, Lovász Timea, Bianca Paşca şi Lea Ráncz. Doar din cel al cadetelor mai fac parte Simina Străchinescu, Görbe Karina şi Carla Mărginean.
Va fi aşadar o ediţie în care niciuna dintre echipe nu va mai fi scutită de deplasarea la turneul final.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *