Uncategorized

Fratii Benedek, intâlnire cu scântei cu politistii mureseni

Serviciul Politiei Rutiere din Targu-Mures a organizat joi, 6 noiembrie, in jurul orei 18.00, o actiune care a avut ca scop des­curajarea conducatorilor auto de a

con­duce autovehiculele sub influența bă­u­turilor alcoolice. In timpul controlului a fost oprit in trafic si consilierul local Benedek Istvan, caruia i-au fost cerute docuimentele si a fost rugat sa se supuna testului de alcoo lemie. Acesta a refuzat si si-a chemat in ajutor fratele, consilierul judetean Benedek Imre, candidat din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania pe Colegiul Uninominal nr. 2 pentru Camera Depu­ta­tilor, intre cei doi frati si politistii aflati in misiune izbucnind un adevarat scandal.

Benedek Istvan,

amendat de Politie

Conform datelor oferite de Serviciul Po­litieie Rutiere, conducatorul autor Bene­dek Istvan a fost oprit pe strada Budiului de un echipaj al Politiei si i s-au cerut documentele. „După oprire, agentul de poliție și-a declinat calitatea arătând motivul opririi și solicitând conducătorului auto documentele. Acesta nu a prezentat actele, refuzând să se supună testului cu aparatul etilotest, manifestându-și nemulțumirea față de intenția agentului de poliție, chemând în ajutor alte persoane”, a precizat subcomisarul Livia Popa, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Mures. Dupa ce la fata locului a venit fratele acestuia, Benedek Imre, consilierul local Benedek Istvan a suflat in etilotest, fiind amendat de Politie pentru ne­pre­zentarea documentelor solicitate. „După un timp, conducătorul autoturismului a acceptat testarea cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. Intrucat nu a avut alcoolemie, pentru neprezentarea documentelor, Benedek Imre este pasibil la o sanctiune de 6-8 puncte de amenda, conform articolului 35, aliniatul 2 si articolului 101 din Codul Rutier. Amenda rezultata va trebui achitata de acesta, pe numele conducatorului auto fiind intocmit un proces verbal de constatare a contraventiei. Nu se impune luarea nici unei masuri complementare, de retinere a permisului sau de aplicare a altor puncte de penalizare. Daca nu s-ar fi supus pana la urma prelevarii probelor biologice, Benedek Istvan putea fi cercetat penal”, a declarat Ioan Gra­ma, sef birou in cadrul Politieie Rutiere Mures.

Benedek Imre

intimideaza politistii

Dupa ce la fata locului a aparut si Benedek Imre au mai sosit si alte doua echi­paje din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Mureș. Candidatului Benedek Imre i s-a parut ca unul dintre agentii de politie ar fi con­sumat bauturi alcoolice, asa ca i-a cerut acestuia sa sufle in etilotest. Politistul n-a dorit testarea, dar candidatul Benedek Imre a sustinut ca are dreptul sa ceara acel test. „Am fost intrebat cum de mi-am permis sa pun un agent de circulatie sa sufle in etilotest. Daca eu ca cetatean de vaza al Targu-Muresului ma supun la orice test, dansul, care este in serviciu, de ce n-ar face-o? Daca l-am banuit degeaba eu imi cer scuze”, a declarat Benedek Imre.

Chiar daca politistul s-a opus testarii, la fata locului a fost chemat ofiterul sef de schimb, care si-a obligat subalternul sa sufle in etilotest. „Agentul de poliție și-a manifes­tat dezacordul de a fi testat, însă la soli­citarea ofițerului șef de schimb a făcut testul, rezultatul fiind negativ”, a precizat subcomisarul Livia Popa. Intrebat de reporterii Ziarului de Mures daca i se pare corect sa ceara unui politist sa faca un test de alcoolemie, candidatul Benedek Imre a precizat ca este dreptul sau sa-l ceara dar ca nu trebuia facut in fata camerei de filmat. „Dupa parerea mea nu este corect sa-i spui unui agent de politie sau unui profesor universitar sa sufle in etilotest in fata camerei. Do­rinta mea este ca testul sa se faca deoparte pentru ca in momentul in ca­re pui un profesor universitar sa sufle, chiar daca nu are nici o vina este culpabili­zabil”, a declarat Be­ne­dek Imre.

Manevra politica?

Candidatul Benedek Imre la Colegiul Uninimonal nr. 2 pentru Camera Depu­tatilor a precizat ca intregul incident a pornit de la faptul ca fratele sau a fost confundat cu el, politia urmarind intentionat sa-l opreasca pe viitorul candidat la alegerile uninominale. „Eu ma duceam spre o televiziune locala si am fost sunat de fratele si nepotul meu ca sunt agresati si incercuiti de mai multe ma­sini de politie, probabil pentru ca fratele meu seamana cu mine si umbla in aceeasi masina si a fost oprit de un echipaj de politie, spe­rand ca sunt eu la volan si ma aflu sub influen­ta alcoolului”, a declarat Benedek Imre. Acesta a mai precizat ca la fata locului au venit de fapt sase masini de politie cu 18 oameni in uniforma. „Nu se poate face un asa circ cu atatea masini de politie si oameni in uni­forma pentru doi „banditi” asa mari, unul profesor universitar, candidat la de­pu­tatie si un consilier local, profesor universitar”, a declarat Benedek Imre. Conducatorul auto, Benedek Istvan, nu a dorit sa comen­teze in vreun fel incidentul.

Ofiterul sef de schimb risca demiterea din functie

In legatura cu ofiterul sef de schimb care si-a supus subordonatul sa sufle in etilotest, se­fului Inspectoratului de Politie al judetului Mures, chestorul Ioan Cabulea, a dispus des­fasurarea unei anchete interne. „Chestor de poliție Căbulea Ioan-Nicolae a dispus prin Compartimentul de Inspecție Internă, cer­cetarea prealabilă a ofițerul șef de schimb și a agentul de poliție, iar în raport de concluziile formulate, sesizarea Consiliului de Disciplină a Inspectoratului de Poliție al ju­dețului Mureș”, a precizat subcomisarul Livia Popa. Daca acesta va fi gasit vinovat impotriva sa se pot lua masuri ce pot merge pana la de­miterea din functie, dupa cum a precizat Ioan Grama, sef birou in cadrul Politiei Ruti­e­re Mures. „Benedek Imre nu avea nici o ca­litate de a-i cere agentului sa sufle in etilotest, dar noi nu putem lua masuri impotriva acestuia. Daca agentul respectiv considera ca e necesar sa-l sanctio­neze cumva, este treaba acestuia”, a declarat Ioan Grama, sef birou in cadrul Politiei Rutiere Mures.

Claudia SAS

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close