Ultima redută: Titlul la futsal

OLYMPUS DIGITAL CAMERA După BC Mureş, care a jucat în acest sezon două finale cu trofeul pe masă, ASA, care şi-a disputat până în ultima etapă titlul la fotbal cu Steaua, cu echipa de fete a aceluiaşi club care a încheiat pentru a cincea oară consecutiv pe locul secund, dar mai speră la Cupa României, dintre echipele târgumureşene cea de futsal încheie competiţiile din primele eşaloane. City’us Târgu-Mureş, după ce timp de 7 ani a deţinut Cupa României, a cedat şi ea finala şi a pierdut şi primul joc al finalei campionatului. După un meci pe teren propriu în care s-au înscris doar două goluri, câte unul de fiecare parte, mureşenii au cedat la loviturile de departajare în faţa celor de la FK Odorheiu Secuiesc. Având avantajul terenului propriu datorită clasării mai bune la finalul sezonului regulat, harghitenii urmau să susţină următorul meci şi eventualul joc decisiv pe teren propriu. După ce au fost eliminaţi de către City’us tot pe teren propriu în semifinala Cupei României, în această săptămână cele două au susţinut un joc doi de pomină.

Dominare alternativă cu palpitaţii

Dacă în primul meci al finalei s-au înscris doar două goluri în cele 50 de minute efective de joc (la futsal este oprit cronometrul când mingea nu se află în joc), la Odorhei în tot atâtea minute s-a înscris de 14 ori. Mai interesantă a fost evoluţia scorului. O serie de cinci goluri reuşită de mureşeni în prima repriză părea decisivă. A fost însă anulată de alte cinci reuşite ale gazdelor în partea a doua. Asta, după ce harghitenii au avut şi inferioritate numerică şi se părea că soarta partidei era decisă. În prelungiri a venit o altă serie de trei goluri consecutive ale mureşenilor, reuşite în doar două minute. Suspansul a plutit în continuare, deoarece ambele echipe aveau câte cinci faulturi. Fiecare sancţiune ducea mingea la punctul de la 10 metri. Acest lucru s-a petrecut de cinci ori, raportul fiind de 2-3, dar niciuna din echipe nu a transformat. Dacă în fotbalul mare se poate rata de la 11 metri, aici, cu tensiunea în spate, de la doar un metru mai aproape, poarta pare şi mai mică. Gazdele au mai punctat totuşi o dată, dar City’us n-a mai greşit până la final şi a trimis finala în joc decisiv.

Titlul se va decide astăzi, vineri, 29 mai, de la ora 19.30, tot în Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc, cu trofeul de campioni pe masă, trofeu pe care mureşenii l-au cedat în urmă cu un an la Deva, după o serie de patru ediţii în care au reuşit eventul.

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *