Sport

„Complexul Olimpia” continuă

asa femEchipa feminină de fotbal ASA Târgu-Mureş a pierdut miercuri seara cu scorul de 4-0 (1-0) partida din finala Cupei României, disputată pe stadionul „Jean Pădureanu” din Bistriţa în faţa formaţiei Olimpia Universitatea Tehnică Cluj. A fost a şasea finală a competiţiei disputată între cele două echipe, cu diferenţa că în ediţiile trecute acestea purtau denumirea de CFF Olimpia, respectiv FC Municipal. Mureşencele au învins în prima, în cara anului 2010, când cucereau şi titlul de campioane, după care echipa de pe Someş s-a impus de fiecare dată în ambele competiţii. În toate cele şase finale învingătoarele nu au primit gol.

După succesul cu 4-0 din urmă cu cinci ani, mureşencele au cedat cu 2, 1, apoi 6, iar în ediţia trecută cu 3 goluri primite. Parcursul acetul campionat lăsa impresia că duelul va fi unul mai echilibrat. Un pas cu stângul în campionat, 0-5 în campionat în etapa inaugurală, a arătat aceeaşi echipă mureşeană complexată de o adversară pragmatică, dar ulterior echipa a crescut treptat. Au fost chiar la un pas de victorie în returul de la Târgu-Mureş, dar o greşeală în apărare spre finalul partidei a adus golul de 1-1, păstrat până la final. A fost singurul punct obţinut în faţa echipei clujene, cu excepţia celor la „masa verde” primite de Real Craiova, când campioanele au făcut deplasarea fără carnetele jucătoarelor!

Schimbarea sistemul n-a adus nimic nou

Aproape fără excepţie, de la un an la altul, sistemul de desfăşurare a fost modificat, motivat parţial justificat de diferenţa valorică dintre echipe. Astfel, Superliga de 8 echipe a adus în acest an după disputarea etapelor tur-retur un turneu play off între primele patru care nu s-a mai intrat cu 3, 2, 1 şi 0 puncte, ci cu jumătate din cele realizate în campionat. Cele două erau desprinse în frunte şi, în urma acelei greşeli a echipei clujene la Craiova, porneau la egalitate de puncte. Ambele au demarat cu victorii categorice, dar lotul ASA a început să sufere din cauza accidentărilor şi plecării câtorva jucătoare. Remiza albă de la echipa bistriţeană Heniu Prundu Bârgăului a fost urmată de o nouă înfrângere la Cluj, cu 0-2 de această dată, dar cu o evoluţie mult mai curajoasă a mureşencelor. „Complexul” părea pe punctul de a fi depăşit. Diferenţa a ajuns însă la 5 puncte înaintea ultimei etape şi partida de pe teren propriu putea fi doar una de orgoliu, titlul era decis. ASA a jucat cu mai multe absenţe, a menajat jucătoarele cu mici probleme şi cu gândul la o replică mai bună într-o eventuală revanşă în finala Cupei României. Plusurile campioanei au ieşit din nou în evidenţă şi ASA trebuie să se mulţumească pentru a cincea ediţie consecutiv să fie a doua în ambele competiţii. Ca un plus poate fi considerată media de vârstă foarte mică a lotului, unele cu încă mulţi ani de juniorat.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close