Fericiţi până la adânci bătrâneţi în J’ai Bistrot

GE DIGITAL CAMERA În cadrul evenimentului de distribuţie alternativă de documentare creative KineDok, J’ai Bistrot a găzduit cea de a doua proiecţie de film marţi, 21 iulie, documentarul ales intitulându-se Happily Ever After (Fericiţi până la adânci bătrâneţi).

GE DIGITAL CAMERALocalul fremăta de nerăbdare

Am ajuns în local la ora 21:10 minute, deşi scria pe pagina evenimentului că proiecţia de film va începe la 21:00. Lumina nu a permis începerea lui până la ora 21:30. În momentul în care am ajuns, localul era arhiplin, majoritatea clienţilor fiind tineri, singurele două-trei mese libere fiind rezervate. Dacă la prima proiecţie de film de acum două săptămâni nu am avut nici o problemă să-mi găsesc un loc, acum singura mea alternativă a fost să mă aşez pe banca unde se afla laptopul, până şi scaunele fiind rezervate. Cei mai puţin norocoşi care au ajuns după mine au început să colecteze scaune de la mese de pe tot cuprinsul localului.

După începerea spot-ului publicitar tot publicul a amuțit.

”Ne dați și partea a doua sau restul e pe bani?”

GE DIGITAL CAMERADupă 15 minute de la începerea filmului, a căzut o siguranţă de la bar, iar proiectorul s-a oprit. Problema a fost rezolvată rapid, în mai puţin de două minute, filmul fiind reluat. Clienţii au făcut haz de necaz, au început să aplaude ca la finalul unui spectacol de teatru şi cineva a strigat: „ne daţi şi partea a doua sau restul e pe bani?”, provocând râsul celorlați spectatori. După încă 5 minute, siguranţa a picat iar. De data asta a durat în jur de 4-5 minute să se reglementeze situaţia, dar în continuare, până la final, nu au mai fost probleme de ordin tehnic.

Documentarul a fost cu adevărat inedit, atingând problema relaţiilor şi a dragostei şi cred că universalitatea tematicii i-a captivat pe clienţi. Toţi cei care puteau să vadă de la locurile lor au fost prinşi de film şi s-au lăsat fascinaţi acestuia. În funcţie de vârstă, oamenii reacţionau diferit la anumite momente ale filmului, cumva trădându-şi propriile experienţe şi raportarea la acestea, unii fiind incomodaţi, alţii amuzaţi şi câţiva indiferenţi la una şi aceeaşi scenă. Nu am văzut pe nimeni să părăsească localul înainte de încheierea filmului, dovadă a faptului că organizatorii au ales un documentar excelent.

Mona MÎRZAGE DIGITAL CAMERA

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *