Social

Soarele, prezent și el la Zilele Comunei Livezeni

7Ediția a V-a a Zilelor Comunei Livezeni a fost prima în care ploaia a ocolit sărbătoarea localității limitrofe Târgu-Mureșului. Încă înaintea începerii petrecerii, pe terenul de fotbal unde aveau să se desfășoare majoritatea evenimentelor era forfotă mare. Terasele se amenajau, dar cei mai mici participanți, profitând de vremea favorabilă și de ultimele zile din vacanța de vară și-au început activitatea. Sub una din umbrele, câțiva copii își pregăteau un loock adecvat, cu picturi pe față. În cortul alăturat, două dintre membrele secției române a Teatrului de Păpuși Ariel din Târgu-Mureș, Cristina Ungureanu și Ivona Velicu au reușit să angreneze copiii din apropiere, care au participat cu mult entuziasm la un spectacol ad-hoc, piesa numită „Ița, Tița și Tomiță”. Copiii au intrat cu mare plăcere în joc, astfel de spectacole au mare priză, când și ei pot participa. Pentru ei era atractiv să facă parte din spectacol, iar pentru actori este important să țină acest gen de manifestări, să se apropie de copii, să le trezim interesul.

În același timp, în Sala Sporturilor se disputa un campionat de tenis de masă și se pregăteau porțile pentru campionatul de mini-minifotbal de a doua zi, în care componenții urmau să joace desculți, pe porți mici, cu echipe de trei, fără portar. Tot pe terenul de fotbal înscrierile pentru un concurs eliminatoriu de penalty-uri erau în plină desfășurare. La loviturile de încălzire a participat și viceprimarul comunei, principalul organizator al serbării, Bányai István. Acesta a dezvăluit că vor mai avea loc și alte concursuri interactive, în special distractive, în ton cu atmosfera generală.

5Bun gust, pentru toate gusturile

Pentru a treia oară, sărbătoarea comunei poartă și numele „Festivalul Pălincii”, tot din inițiativa organizatorului. La aceasta au contribuit membrii „Asociației Cavalerilor de Pălincă din Transilvania”, înființată în urmă cu aproximativ două luni, care cuprinde momentan 12 membri și va avea festivitatea oficială de constituire în luna octombrie.

„Ideea este de a aduna o zi sau două împreună oamenii comunității. Avem aici oameni de mai multe etnii, aceștia au ocazia de a ieși împreună, să discute, să aibă măcar o zi pe an în care vârstnicii ies la un gulaș, copiii se joacă, un weekend împreună, lucru care cu alte ocazii nu prea se poate realiza. Încercăm să satisfacem toate gusturile, cu muzică pentru toate categoriile, de petrecere, sau pentru tineri, fiecare să-și găsească ceva pe gustul său. Costurile nu sunt foarte mari, dar ne rezumăm la cât avem și ne ajunge, nu trebuie făcut exces. Din fericire, este prima ediție în care și vremea ține cu noi”, spunea viceprimarul Bányai István.

3 Festivitate în ton cu sărbătoarea

Deschiderea oficială a fost una spectaculoasă, cu câteva care alegorice, cu tinere drăguțe îmbrăcate în costume populare, alături de viceprimarul organizator, iar discursurile de deschidere nu au fost din cele pompoase, ideea de bază fiind tocmai simplitatea. Tot spre bucuria celor mici, înainte de deschidere, o mașină „de epocă” a pompierilor și-a făcut apariția și micuții s-au putut bucura de diversitatea tonurilor sirenei. „Începutul a fost poate mai greu, din cauza lipsei de experiență, deoarece nu mai organizasem asemenea evenimente. După ce am creat precedentul, ne-am perfecționat de la an la an, știam deja ce avem de făcut. Faptul că suntem chiar lângă Târgu-Mureș nu este o piedică. Dimpotrivă, au venit și pe vreme rea, vin și acum foarte mulți oameni din Târgu-Mureș. Din fericire, au și oamenii vârstnici posibilitatea să iasă toți împreună cel puțin o dată pe an, lucru care se datoarează și unei asociații a pensionarilor foarte activă, dar aceștia sunt cei care participă la toate activitățile comunității. Ne bucurăm de o vreme bună în cest an și sperăm s-o țină tot așa”, a spus și edilul comunei, Vasile Tătar.

1

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close