EducatieEveniment

100 de lucrări despre „Responsabilitate şi răspundere juridică în profesiile reglementate”

1 conferinta17 reprezentanți din 17 țări și aproximativ 100 de lucrări de discutat la a patra ediție a Conferinței Internaționale cu tema „Responsabilitate şi răspundere juridică în profesiile reglementate”. Consorţiul Universitar Tîrgu Mureş, alcătuit din Universitatea „Petru Maior” (UPM) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF), organizează, în perioada 5-6 noiembrie, această manifestare științifică, cu scopul de a aduce noutăți în domeniul juridic, medical, etic și deontologic.

2 calin enachescu Ceremonia de deschidere a conferinţei a avut loc joi, 5 noiembrie, la Universitatea „Petru Maior”, după care a urmat prezentarea lucrărilor la Hotelul „Continental” din Tîrgu Mureș. Conferinţa are o listă impresionantă de parteneri internaţionali şi naţionali, printre care Universitate de Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines din Franţa, Universitatea din Miskolc din Ungaria, Universitatea Salento din Lecce, Academia Română prin Institutul de Cercetări Juridice „Andrei Rădulescu”, Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative şi Institutul pentru Drepturile Omului. Totodată, manifestarea are parte și de sprijinul Primăriei municipiului Tîrgu Mureş, Consiliului Local Tîrgu Mureş, Consiliului Judeţean Mureş şi alte instituţii de cultură care s-au alăturat în acest peisaj academic.

5 dorin floreaLa ceremonia de deschidere, a participat și primarul municipiului Tîrgu Mureș, Dorin Florea, care s-a arătat onorat de invitație și care a vorbit despre importanța unei astfel de manifestări în peisajul academic și științific din Tîrgu Mureș. „Avem în jur de 100 de lucrări de discutat, 17 reprezentanți din 17 țări. Ne așteptăm, în primul rând, ca lucrările să ne aducă noutăți în domeniul juridic, medical, etic, deontologic. Ne așteptăm să se desfășoare cu bine și lucrările, și Congresul Asociației Naționale a Facultăților de Drept Latine, ne așteptăm să se desfășoare cu succes și ședința Baroului Penal Internațional al Consiliului Baroului Penal Internațional. Prin urmare, suntem în plină acțiune pe toate planurile. Consorțiul universitar face pași importanți spre obiectivul pe care și l-a propus, avem lucrări pe secțiune de drept public, lucrări pe secțiune de drept privat și, pentru prima dată, avem lucrări pe secțiune de drept medical. Toate aceste forme în care se vor desfășura lucrările sper să dea, mai mult decât orice, o unitate între cele două universități. Sunt prezenți profesori din Franța, din Congo, din Argentina, din întreaga Europă. Este schimbul de idei între noi. În al doilea rând, sunt foarte importante relațiile pe care le stabilim, relații academice, de prietenie și vom încerca totodată să presărăm întreaga noastră desfășurare a acestei activități științifice și cu momente culturale. Avem spectacole care le vor oferi invitaților noștri tineri valoroși talentați. E un complex întreg de activități și culturale care se vor desfășura odată cu parcursul conferinței”, a declarat prof. dr. Lucian Chiriac, preşedintele Comitetului de organizare.4 lucian

 „Ne bucură foarte tare această manifestare științifică”

Rectorul Universității „Petru Maior” din Tîrgu Mureș, prof. univ. dr. Călin Enăchescu, a transmis participanților la manifestare salutul Universității pe care o conduce, arătând că în mediul academic, distanța dintre educație și cercetare este foarte mică, iar cercetarea generează noi cunoștințe și creează o atmosferă a schimbării. „În numele conducerii Universității „Petru Maior” din Tîrgu Mureș, instituție organizatoare, doresc să salut prezența tuturor invitaților. Ne bucură foarte tare această manifestare științifică, care reunește un număr foarte mare de participanți din țară și din străinătate. Această conferință internațională a devenit o tradiție la Universitatea „Petru Maior”, aducând laolaltă cercetători și profesori din diferite colțuri ale lumii. În mediul academic, distanța dintre educație și cercetare este foarte mică. Cercetarea generează noi cunoștințe și creează o atmosferă a schimbării”, a transmis prof. univ. dr. Călin Enăchescu.

3 azamfirei O manifestare care devine mai performantă de la un an la altul

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a transmis, în deschiderea conferinței, că manifestarea, aflată la a patra ediție, devine mai performantă de la un an la altul. „Este o acțiune la care noi ținem foarte mult. Universitatea „Petru Maior” și Universitatea de Medicină și Farmacie sunt Universități care se respectă.

Fără îndoială, este o manifestare care se reflectă în tradiție și care devine de la un an la altul mai performantă și cu invitați de prestigiu. Am fost impresionat de lumea care participă și va aduce plusvaloare nu doar cercetării, ci fiecăruia dintre noi, fie că suntem juriști sau medici. Această conferință este o nouă dovadă că în Tîrgu Mureș există o bună colaborare între UMF și „Petru Maior”. Începem conferința, astăzi, aici, la UPM și o vom încheia mâine seară, în Sala Festivă a UMF Tîrgu Mureș, când va avea loc conferința de încheiere. Cu aceeași bucurie vă aștept să veniți la UMF, să vedeți Universitatea și să vă bucurați de tot ceea ce vă poate oferi o Universitate în acest an oraș”, a arătat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

6 participanti Astăzi, lucrările Consiliului Baroului Penal Internaţional

Lucrările şedinţei Consiliului Baroului Penal Internaţional se vor desfăşura vineri, 6 noiembrie, în Aula Magna Universităţii „Petru Maior” şi o vor avea la secretariat pe Cristina Kassai, membră a Comitetului de organizare. „Avem trei evenimente principale, primul este seminarul cu tema „Curtea Penală Internaţională”, iar subiectul seminarului este „Prezent şi viitor”. Acest eveniment este considerat a fi cel mai important, dat fiind prezenţa unor invitaţi de seamă: Herman von Hebel din Olanda – grefierul Curţii Penale Internaţionale, Luis del Castillo Aragon din Spania – preşedintele Baroului Penal Internaţional, Roxanne Helme din Canada – copreşedinte al Baroului Penal Internaţional, David Levy din Franţa – copreşedinte al Baroului Penal Internaţional şi Philippe Currant din Elveţia – secretarul general al Baroului Penal Internaţional”, a arătat Cristina Kassai.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close