Administratie

Proiect multianual pentru DJ 133 Mureni – Archita

111Consiliul Judeţean Mureş a inclus pe lista investiţiilor în infrastructură rutieră pe anul 2016 şi proiectul „Îmbrăcăminte uşoară rutieră pe drumul judeţean DJ 133 Mureni – Archita – limită judeţ Harghita, km 3+167 – 15+000”.

Detalii despre proiect, aflat în faza studiului de fezabilitate, ne-au fost furnizate de Ionel Ignat, directorul executiv al Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Mureş. „Se va aplica îmbrăcăminte uşoară pe porţiunea dintre Mureni şi Archita, de la kilometru 3 plus 167 la kilometru 15. Proiectul este întocmit, e în faza de studiu de fezabilitate şi urmează să obţinem avizul de la Agenţia pentru Protecţia Mediului. Proiectantul a cuprins în documentaţie două variante care vor fi suspuse aprobării deliberativului Consiliului Judeţean Mureş cred că în şedinţa din luna aprilie, când se va stabili şi valoarea lucrărilor. Lucrările vor începe după aprobarea indicatorilor tehnico-economici”, a declarat Ionel Ignat.

Investiţia a fost apreciată de Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, ca fiind extrem de utilă pentru infrastructura judeţului Mureş. „Drumul leagă Mureni din comuna Vânători de Archita şi de la Archita continuă la limita cu judeţul Harghita. Acolo e un proiect multianual, pe trei ani, vom începe asfaltarea dinspre limita cu judeţul Harghita, vom ajunge în Archita şi vom veni probabil încă 3 kilometri către Mureni, astfel încât să asigurăm un acces mult mai bun în ceea ce priveşte judeţul Harghita, dar şi Archita, care are deja o destinaţie turistică destul de pregnantă la noi în judeţ. Este un drum circulabil, a avut loc o pietruire în ultimul an, pe bază de proiect, cu strat corespunzător de piatră, compactat, cu şanţuri”, a precizat Ciprian Dobre.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close