Economic

Cursul de antreprenoriat pentru tineri, aproape de final

1-antreprenoriReprezentanții organizației JCI Târgu-Mureș au anunțat că ultimul modul al cursului de antreprenoriat pentru începători „Future Business Man” va avea loc în data de 6 decembrie şi va consta într-o sesiune de workshop la care vor fi prezenţi specialişti din diverse domenii, care îi vor îndruma pe cursanți în realizarea unui plan de afaceri reuşit.

Primul modul al cursului a avut loc în luna octombrie. Cursul este format din opt module pe următoarele tematici: etapele înființării afacerii, introducerea cadrului juridic și fiscal, tehnici de finanțare a întreprinderii, introducerea în mediul afacerilor, introducere în mediul resurselor umane, introducere în rolul de antreprenor, elaborarea unui plan de afaceri (workshop) și evaluarea afacerilor după o lună de la finalizarea cursului și înființarea afacerii. În următoarele săptămâni aceştia vor mai avea întâlniri cu alţi specialişti din domeniul resurselor umane şi manageri de succes.

„JCI Târgu-Mureș invită tinerii cu idei și dorința de a-și crea propria afacere la prima ediție a proiectului „Future Business Man”. Dacă țintiți să deveniți antreprenor și nu știți de unde să începeți, noi vă punem față în față cu specialiști care vă vor îndruma pas cu pas prin toate domeniile și etapele înființării afacerii pe care v-o doriți. Participanții au posibilitatea să afle informații relevante în domeniul marketing și vânzări. Multe persoane au idei inedite de afaceri dar nu încep cu setul corespunzător de unelte. Noi încercăm să fim alături de viitorii antreprenori, astfel încât șansa lor de reușită să crească. Primul an este cel mai greu în viața unei afaceri, iar noi vrem să fim acolo pentru sprijin și consultanță. Proiectul își propune o implicare mai accentuată în primele 3 luni din viața viitorilor oameni de afaceri marcată prin training-uri și workshop-uri săptămânale, iar apoi una mai distantă în următoarele 9 luni, în care vom urmări dezvoltarea firmelor și vă  vom oferi consultanță. Obiectivul principal al acestui proiect este acela de a ajuta la dezvoltarea economiei locale”, a precizat Alexandra Botoș, manager de proiect.

 

Teodora MÎNDRU

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close