Administratie

Calificativ „foarte eficient” pentru Curtea de Apel Târgu-Mureş

 

 

Judecătorul Florin Dima, preşedintele Curţii de Apel Târgu-Mureş, a anunţat miercuri, 8 martie, cu prilejul unei conferinţe de presă în care a fost prezentat bilanţul pe anul trecut, că instituţia pe care o conduce a primit calificativul de „foarte eficient” pentru activităţile din 2016.

 

Volumul de activitate, în creştere

 

Potrivit statisticilor, în decursul anului trecut, volumul de activitate al Curţii de Apel Târgu-Mureş, instituţie care are în arealul de competenţă 13 instanţe, a crescut cu 594 de cauze comparativ cu anul 2015. „Datele statistice arată că în anul 2016 volumul de activitate a crescut faţă de anul precedent. Diferenţele nu sunt foarte mari, dar sunt importante. Astfel, dacă în anul 2015 volumul de activitate a fost de 84.869 de cauze, în anul 2016 au fost 85.463 de cauze. Diferenţele s-au înregistrat la fiecare instanţă în parte. Astfel, dacă la Curtea de Apel şi la Tribunale volumul de activitate a scăzut uşor faţă de anul precedent, la Judecătorii, adică la cele mai multe dintre instanţe, care sunt instanţe de fond, volumul de activitate a crescut. De exemplu, la Tribunalul Mureş, la Tribunalul Harghita şi Tribunalul Specializat volumul de activitate a fost astfel: Tribunalul Mureş – 10.250, Tribunalul Harghita – 5.557, Tribunalul Specializat 4.547. Toate aceste instanţe au înregistrat o scădere mică în volumul de activitate”, a afirmat judecătorul Florin Dima.

Referindu-se la rata de soluţionare a instanţelor din raza Curţii de Apel Târgu-Mureş, judecătorul Florin Duma a precizat că procentul acestui indicator a crescut de la 87% în 2014, la 105% în 2015 şi 106% în 2016. „Poziţionarea datelor statistice în ceea ce priveşte volumul de activitate a determinat creşterea unor indicatori privind performanţele instanţei. Pentru prima dată de când sunt implementaţi indicatorii de eficienţă, Curtea de Apel Târgu-Mureş a reuşit să aibă un indicator general de performanţă de „foarte eficient.” Asta înseamnă că a reuşit să aibă o rată de soluţionare de peste 100%, stocul de dosare mai vechi de un an să fie mic, ponderea dosarelor soluţionate într-un an să fie, de asemenea, foarte mare, de 98,7%”, a arătat preşedintele Curţii de Apel Târgu-Mureş.

 

Alex TOTH

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close