Stiinta si tehnica

Adrem Invest lansează a doua ediție a „Școlii de inovație”

Ediția din acest an a „Școlii de inovație” cuprinde o competiție de idei inovative și o tabără educativă, programul de educație este extins pentru liceenii din 18 reședințe de județ.

Programul este derulat în cadrul platformei de responsabilitate socială „Viitorul alege inovația”. Demarat ca program pilot în anul 2012, „Școala de inovație” a adus la cursurile primei ediții peste 500 de elevi din 3 orașe din țară – Craiova, Târgu Mureș și Suceava – și a premiat cele mai inovative proiecte înscrise în concurs printr-o incursiune în sfera tehnologiei și a inovației, cu excursii la muzee tehnice și obiective industriale.

Transferul de cultură inovativă

„Școala de inovație”, un program de educație care are ca obiectiv realizarea transferului de cultură inovativă către liceenii din regiunile în care compania își desfășoară activitatea. Derulat ca program pilot al platformei de responsabilitate socială, „Școala de inovație” este lansat în acest an într-o formulă extinsă, atât la nivelul liceelor incluse în program, cât și la nivelul activităților desfășurate pentru elevi. Programul se desfășoară și în acest an cu aprobarea și susținerea Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. „Reacțiile pozitive și entuziasmul elevilor care au participat la cursurile „Școlii de inovație” în anul 2012 ne-au încurajat să continuăm proiectul și să creștem numărul orașelor incluse în program. Este important pentru noi să contribuim la creșterea comunităților în care suntem prezenți și ne bucurăm că această acțiune educativă a fost bine primită de către cei implicați. Am plecat de la ideea ca transferul de cultură inovativă către tânăra generație este unul din cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru dezvoltarea comunităților. Ne dorim astfel să contribuim la formarea tinerilor ce mai târziu vor deveni agenți ai schimbării” a declarat Corneliu Bodea, Vicepreședinte Adrem Invest.

Competiție de idei și tabără educativă

Ediția din acest an a Școlii de inovație reprezintă provocarea lansată elevilor din liceele a 18 orașe din țară, de a duce lumea cu un pas înainte, prin inovație și creativitate. Programul include o competiție de proiecte și o tabără educativă pentru cei mai inovativi liceeni, urmând ca, la sfârșitul acesteia, Adrem Invest să premieze cele mai bune proiecte, astfel: Locul 1 “ finanțare de 5 000 de euro pentru realizarea proiectului și două telefoane iPhone 5, Locul 2 doua tablete iPad și Locul 3 două tablete mini iPad. În prima etapă a programului, desfășurată în perioada 1 iunie – iulie, elevii sunt invitați, în echipe de câte două persoane, să își înscrie ideea proiectului lor inovativ ce poate schimba sau aduce o îmbunătățire în diverse domenii. Proiectele care strâng un număr de cel puțin 50 de voturi vor fi jurizate, urmând să fie selectat cel mai creativ și mai relevant proiect din fiecare oraș. Echipele câștigătoare participă la Tabăra Școlii de Inovație, desfășurată în luna august, unde vor experimenta inovația prin activități creative, sportive și educaționale, în domenii precum artă, mediu, sport sau tehnologie.

La finalul taberei, elevii vor prezenta proiectele lor într-o manieră structurată, integrând lucrurile învățate pe parcursul cursurilor. În urma acestor prezentări vor fi aleși câștigătorii Școlii de inovație. Orașele incluse în program reprezintă reședințele de județ din regiunile în care Adrem Invest este prezent, printre care se numără și Târgu-Mureș.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close