Editorial

Când doi se cearta”¦

Conform informaÈ›iilor deÈ›inute la acest moment, pentru È™efia judeÈ›ului se vor înscrie cel puÈ›in trei candidaÈ›i cu È™anse. Vorbesc aici de trioul, Lokodi, Dobre È™i PaÈ™can, care vrea sa se bata pentru fotoliul de preÈ™edinte al Consiliului JudeÈ›ean. Pe viaÈ›a È™i pe moarte. Scenariul l-am mai vazut parca È™i în 2008, atunci când Timar îl substituia pe PaÈ™can. Iar finalul este arhicunoscut.
Revenind la prezent, batalia reala, în opinia mea, va fi între acelaÈ™i Dobre È™i Lokodi. Care vin cu mai multe competiÈ›ii uninominale în spate È™i mai ales cu mai multa notorietate. Actualul prefect PaÈ™can nu a reuÈ™it în al sau mandat sa adune popularitatea caracteristica funcÈ›iei pe care o deÈ›ine, nu a luat e¬xemplu înaintaÈ™ilor Florea, Natea sau Dobre. Nu este suficient sa apelezi la biserica sau zona culturala pentru a fi preferatul mulÈ›imii. Trebuie sa strângi mii de mâini È™i sa saruÈ›i nenumarate feÈ›e de necunoscuÈ›i. Oricum este un candidat mai bun decât Timar, care a obÈ›inut nici 20 de mii de voturi în urma cu 4 ani.
Problema reprezentanÈ›ilor partidelor româneÈ™ti este ca se bat pentru acelaÈ™i electorat, în timp ce Lokodi marÈ™aluieÈ™te singura…deocamdata. Și îi va bate cu siguranÈ›a pe amândoi fara mari probleme. Daca unul dintre candidaÈ›ii români nu-l va împiedica într-un mod sau altul pe celalalt sa candideze…nu vad un scenariu diferit de ultimul jucat. Mai  este varianta scoaterii la interval a unui contracandidat pentru actuala È™efa de la judeÈ›, din partea celorlalte partide maghiare proaspat aparute. Care vor mai mult sa-i încurce pe udemeriÈ™ti decât sa câÈ™tige. Și, cu munca È™i investiÈ›ii, ar putea sa-i fure suficient de multe voturi â€doamnei de fier†ca aceasta sa piarda la mustaÈ›a competiÈ›ia.
O alta greÈ™eala a principalilor competitori ar fi sa nu È›ina cont de micile candidaturi marginale. Ale unor partide care nu vor sa câÈ™tige, ci doar sa obÈ›ina câÈ›i mai mulÈ›i consilieri prin plasarea unui candidat la È™efie. Cum ar fi PPDD, PRM, Partidul Pensionarilor etc etc. AÈ™a cum Dobrea poate a pierdut în 2008 preÈ™edinÈ›ia datorita lipsei de comunicare cu micii competitori, ale caror cerinÈ›e le putea îndeplini foarte uÈ™or, de aceasta data poate va învaÈ›a din greÈ™elile trecutului. Și va câÈ™tiga ceva!

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close