Uncategorized

Carmina Burana, între doua transe si trei spectacole

Da, nu se va epuiza niciodaTa acest subiect, chiar daca e doar la început înca. Cei care au auzit, vazut, simtit, stiu despre ce vorbesc, cei care nu, va spun, pe scurt din texte, pe lung din imagini.
A venit Gigi Caciuleanu la noi în târg si a gândit un spectacol.
Carmina Burana. La radacini, o colectie de poeme si cântece profane, scurte piese de teatru, gasita în 1803 la Benediktbeuern. Carl Orff a compus o muzica pe aceste texte pentru a veni mai apoi Caciuleanu cu mintea dansânda si o gasca mare de actori de la Teatrul National sa ne dea pe noi, târgumuresenii si nu numai, peste cap. Pâna duminica am vazut spectacolul de trei ori. Prima data la repetitiile finale apoi la premiera de vineri respectiv sâmbata. Am stat în trei locuri diferite si astfel am vazut alt spectacol de fiecare data. Chiar si daca stateam în acelasi loc sunt sigura ca era la fel. Introvertitii au plâns. A fost mai mult „simt†decât „întelegâ€. Un spectacol ce-ti taie suflul si-ti manânca ultima firmitura de insensibilitate.

Multumim: Gigi Caciuleanu, Alina Nelega – director artistic pro bono, scenograf Alina Herescu, doamnei Monica Ristea, Cristinei Iusan si lui Laurentiu Blaga! Felicitari tinerilor actori “latiniâ€, ca în latina i-a diriguit Monica Ristea, si pe români si pe maghiari. Auspiciile sub care si-a început efectiv directoratul Gasparik Attila sunt dintre cele mai benefice, nu doar referitor la grecii si romanii antici, ci si pentru mureseni, în urma minunatiei Carmina Burana.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close