Sport

Cupa României la polo ”žînoată” la Torpi

Mureșencele au întâlnit în cadrul competiției echipele ACS Brentag București și Crișul Oradea. În afară de concurs, în calitate de invitată de onoare a participat selecționata Slovaciei, care a învins în primul joc formația Torpi cu 18-7. Primul meci oficial al competiției nu a avut de asemenea importanță, deoarece echipa bucureșeteană nu s-a prezentat cu lot complet și a fost completată cu jucătoare de la celelalte două. A învins Crișul Oradea cu 10-3. În ziua a doua, Slovacia a cedat surprinzător în fața orădencelor cu scorul de 8-6, iar Torpi s-a încălzit cu echipa care a luat locul celor de la Brenntag, învingând cu 18-7.

Prima victorie acasă în fața Crișului

După partida din deschiderea ultimei etape, în care Slovacia a surclasat cu 15-1 Brenntag, urma partida care decidea câștigătoarea Cupei României. Mureșencele au obținut în prima ediție a campionatului o singură victorie în fața Crișului, tocmai la Oradea, dar a cedat partidele din bazinul propriu din campionat și în prima ediție a Cupei, disputată în urmă cu un an, tot la Târgu-Mureș. Startul a fost unul favorabil gazdelor, care au câștigat primul sfert cu 5-1 și au reușit să se mențină în permanență în avantaj. Crișul s-a apropiat în câteva rânduri la doar două goluri, dar mureșencele au dat replica de fiecare dată și s-au distanțat din nou, învingând în final cu 13-10. Pe sferturi a fost 5-1, 4-4, 2-2, 2-3. 

Această victorie a adus așadar în vitrina clubului primul trofeu obținut de poloul mureșean. Golgetera turneului a fost componenta echipei mureșene, Carmen Tecar, care a înscris 17 goluri.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close