Sanatate

După 11 ore de intervenție, Alex a facut primul pas către noul său chip

1-alex_operatieMicuțul Alexandru Raul Botorea, în vârstă de 2 ani și 5 luni, a fost operat miercuri, 26 august, la spitalul Acibadem Bodrum, de către prof. dr. Mehmet Mutaf, specialist în Chirurgia Plastică, Estetică și Reconstructivă. Intervenția pentru reconstrucția pleoapelor, nasului și a gurii a fost un succes, iar Alex, în urma vizitei postoperatorii, are evoluție favorabilă, anunță Acibadem Hospitals Group Romania.

 

„Intervenția efectuată a fost prima din o serie de trei intervenții planificate pentru reconstrucția feței și a degetelor de la ambele mâini. Prima intervenție a durat aproximativ 11 ore și a presupus refacerea pleoapelor superioare și inferioare, eliberarea regiunii periorbitale-comisuroplastie, reconstrucția gurii și buzelor, reconstrucția nasului- prima parte. Astăzi oamenii din România și din Turcia s-au rugat pentru Alex împreună. Am finalizat cu succes prima etapă, însă mai avem de făcut multe lucruri pentru el”, a declarat prof. dr. Mehmet Mutaf.

Când va avea loc următoarea intervenție chirurgicală

Durata spitalizării va fi de aproximativ două săptămâni, iar șederea pacientului Alexandru Botorea se va prelungi la Bodrum până la următoarea intervenție, care va avea loc peste aproximativ 2 luni de zile. Pacientului i se va monta un dispozitiv pentru dilatarea țesutului în vederea creării unui nou țesut pentru transplantare. „A doua intervenție va presupune reconstrucția nasului și a țesutului facial, de asemenea, se va încerca eliberarea țesutului afectat de la mâini pentru a crea mișcare între degetul mare și mână. A treia interventie, recomandată când pacientul va avea vârsta de 6 sau 7 ani, va presupune reconstrucția degetelor de la ambele mâini și a urechilor” a mai declarat medicul chirurg. Pacientul a fost internat în spitalul Acibadem Bodrum în data de 24 august 2015, pentru intervenția de reconstrucție a feței, ca urmare a unei arsuri de gradul III și IV la cap și mâini, survenite în urma exploziei unei mașini în aprilie 2015 în România.

 

Intervenția și deplasarea pacientului Alexandru Botorea și a familiei a fost posibilă datorită campaniilor umanitare de strângere de fonduri, iar prima intervenție, în valoare de 30.000 de euro, a fost platită de către Asociația „Salvează o Inimă” din România. Costul estimativ pentru a doua intervenție va fi de aproximativ 40.000 euro. De asemenea, Alex va avea nevoie și de fonduri necesare pentru tratament postoperator și perioada de recuperare. Până în prezent, în contul Asociației „Salvează o Inimă” s-au strâns aproximativ 48.965 de euro din donații.

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close