Judith Bordy: ”žInerția și rutina ne complică viața”
Reporter: Organizați, începând din 4 februarie, o activitate de grup care cuprinde combinație de activități care oferă posibilitatea schimbării stilului de viață. Ce se întâmplă mai exact în cadrul acestor întâlniri? Este o modalitate prin care putem scăpa de stresul cotidian?
Judith Bordy: Stilul de viață ar trebui să reflecte alegerea conștientă a fiecăruia. În cadrul întâlnirilor, puteți beneficia de informații pertinente care, odată aplicate, generează o confirmare din partea ființei noastre. Starea generală de bine se reflectă prin: îmbunătățirea randamentului personal, echilibrul fizic și psihic, relaxarea și capacitatea de a menține atenția, reducerea frământărilor mental-emoționale, destinderea musculaturii, îmbunătățirea puterii de lucru, deci și reducerea stresului fizic și psihic.
Rep.: După primele două întâlniri, cum au fost participanții? Care a fost feedback-ul lor?
J.B.: Participanții au fost mulțumiți de program atât în privința exercițiilor, cât și a informațiilor teoretice primite.
Rep.: De unde v-a venit ideea de a organiza aceste exerciții?
J.B.: Doream să ofer un mediu relaxant care să nu fie perceput ca un tratament, ci ca o alegere liberă a celor care simt nevoia să facă ceva pentru îmbunătățirea stării lor generale. Astfel, pot urmări și îndruma evoluția fiecăruia și pot oferi și sfaturi personalizate.
Rep.: Aceste întâlniri se organizează în zilele de marți și joi, săptămânal?
J.B.: Da. Doresc să implementez acest program pentru a asigura o continuitate, care este necesară însușirii unor bune practici.
Rep.: De ce este importantă munca de grup?
J.B.: Grupul are puterea să mobilizeze mai bine decât activitățile solitare și să motiveze fiecare membru să participe cu ce are mai bun. Participanții pot să împărtășească experiența lor, pot auzi impresiile și părerile celorlalți, pot socializa și simt că nu sunt singuri nici în încercări, nici în bucurii.
Rep.: Și, în final, să ne spuneți, vă rog, care ar fi beneficiile în urma acestor activități și ce recomandare le-ați face oamenilor?
J.B.: Mișcarea este un atribut al oricărui organism viu. Lipsa de mișcare este principalul factor care duce la scăderea sănătății fizice și psihice, la degradarea prematură a organismului și scăderea capacității de regenerare a acestuia. Activitățile noastre cuprind exerciții de respirație, întindere, balansare, care nu necesită efort fizic deosebit, în schimb contribuie la echilibrarea energetică a organismului: îmbunătățește circulația sângelui și funcționarea organelor interne, ajută procesele de respirație, digestie, asimilare, detoxifiere; sprijină creșterea flexibilității corpului și a minții, reducerea durerilor fizice, îmbunătățirea coordonării mișcărilor, îmbunătățirea aspectului fizic, creșterea încrederii în sine, reducerea stresul, anxietății, oboselii și insomniei. Participanții beneficiază și de explicații teoretice cu privire la procesele fiziologice și mental-emoționale care au loc în organism, dezechilibre ce pot apărea și exemple specifice de remediere.
Iar la final, dansăm sau facem alte activități de destindere sau generatoare de voie bună. Recomandarea mea ar fi să nu vă izolați nici în bucurie, nici în suferință, pentru că inerția și rutina lucrează încet dar sigur, iar remedierea efectelor lor cumulate poate fi complicată.