Uncategorized

Phapiuuuu… Proful de româna duhneste a… genialitate? Hmm”¦

Aveti impresia ca profii de azi sunt la fel de ramoliti precum cei de ieri?! Gresit. O amica îmi vorbeste despre un maestru în d’ale fumatului, unul care se sfieste sa-si induca elevii în eroare cu bla-bla’uri de genu’ : “Trebuie sa fiti un model pentru societate, învatati la un liceu de prestigiu, în care regulile nu au voie sa fie încalcate, iar noi, dascalii, va vom îndruma pasii pentru alegerea unei cariere stralucite ce va asteapta la capatul tunelului. †asa cum o face la începutul fiecarui an madam directoare. Cucoana asta e pe principiul: “Think pink!â€, când de fapt, totul se rezuma la “Think pig!†si ea are patru pleaope cusute pe perechi…
Revenind la domnul profesor îmbâcsit de fum 24 din 24… Amica mea îm povesteste ca, probabil pentru ca mai mereu duhneste a alcool, genialitatea lui se pastreaza bine sub unghiile galbene de mult. si când vorbeste de “genialitateâ€, amica mea se refera la faptul ca omu’ asta stie vreo patru limbi la perfectie: spaniola, franceza, italiana, catalana si poate traduce o fraza din latina în româna într-o stare avansata de ebrietate, la orice ora. Ba mai mult, din momentul în care intra în clasa cica si pâna când se suna a pauza, vorbeste foarte coerent, nu are nicio agenda de notite sau vreun plan de lectie, la fiecare clasa formuleaza comentariul literar altfel, traduce fiecare cuvânt românesc în greaca veche, umple capetele deja adormite ale elevilor din primele cinci minute (auzi, dom’le, cica vorbeste singur mai mereu, nu-l intereseaza parerile copiilor în legatura cu lectiile, dicteaza cam trei pagini în cincizeci de minute si nimeni nu are caiet de limba româna) cu toata istoria cuvântului respectiv, dintr-o carte scrisa în franceza el citeste direct în româneste, cu acelasi iz de bautura pe care elevii îl adulmeca zilnic de la distanta.
Un sfat al prietenei mele: Daca se întâmpla sa ajungi în vreun liceu si sa întâlnesti un domn cu costum bleumarin-jerpelit, cu degetele galbene, putin cioc si niste puncte rosii pe lânga (doar nu si-a luat Big de câtiva ani), sa nu care cumva sa-l lasi sa-si ridice bratul si sa ti-l propteasca dupa cap. N-o sa-ti miroasa a bine. Nici la propriu, nici la figurat. În schimb, asculta-l de la distanta. Ai ce învata.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close