Uncategorized

PNL va dispărea ca PNÅ¢CD?!

PNL va dispărea ca PNÅ¢CD.

Mulți veți spune că este o aberație, că partidul care a învins în alegerile din 2004 alături de PD nu are cum să dispară de pe scena politică. Dacă suntem puțin circumspecți, vom fi îngăduitori cu sintagma că liberalii chiar vor intra în istorie.

Nu suntem în epoca în care liderul PNL Radu Câmpeanu era acuzat că este soțul unei matroane de bordel din Paris și nici în epoca în care papionul clasic al distinsului englez Ion Rațiu creea panică în rândurile foștilor comuniști din FSN.

Cum nu suntem nici în 1996, când profeția Seniorului, Corneliu Coposu, s-a adeverit și Convenția Democrată a câștigat alegerile generale. Într-adevăr, între 1997 și 2000, opinia publică, și nu numai, considera că România este condusă de țărăniști, chiar dacă mai erau și niscaiva liberali, ceva PD-iști, câteva seminții fino-ugrice și ceva ecologiști. PNÅ¢CD era cel care făcea reforma, iar PNL și PD își arogau meritele.

PNÅ¢CD, într-adevăr, a avut și foarte mulți corupți, că doar au așteptat 50 de ani să preia puterea, dar ei au pornit România pe drumul democrației reale. Imaginea bună a fost revendicată de PNL și de PD, iar cei care au dispărut din viața politică a noului mileniu au fost țărăniștii. Trădați de Emil Constantinescu.

Și acum, alegerile au fost câștigate de Alianța Dreptate și Adevăr. Și acum, TVA-ul este Taxa pe Valoarea Alianței, dar tot ce înseamnă rău, tot ce înseamnă dușmanul comun al românilor este stigmatizat în dreptul liberalilor, iar tot ceea ce este bun, toate roadele care dau în pârg, poartă sigla trandafirului Partidului Democrat.

Chiar dacă Traian Băsescu a fost motorul câștigării alegerilor de către D.A., chiar dacă meritele sale sunt incontestabile, este vizibilă mai mult decât în epoca Ion Iliescu – Adrian Năstase disputa clasică între Cotroceni și Victoria. Dacă Adrian Năstase a fost ținut mereu în lesă de către Bătrâna Șandrama Stalinistă, atunci, în cele șase luni de guvernare D.A., Traian Băsescu a făcut din Călin Popescu Tăriceanu doar un simplu sac de încasat pumnii partenerilor sociali, partidelor politice, opoziției și ai tuturor românilor. Cu Tăriceanu în fruntea Guvernului, PNL are toate șansele să intre în istorie. Sau să iasă definitiv.

Nu mă refer la arestarea cu iz de Cotroceni a lui Dinu Patriciu, ci la viața politică de zi cu zi. Oriunde Tăriceanu dă greș, Băsescu nu iartă. Pe când Valeriu Stoica abia așteaptă la cotitură, noul președinte al PD, Emil Boc, va fi un yes-man de care Traian Băsescu are nevoie.

Șansa PNL de a rămâne în cărțile istoriei se joacă în această vară.

PNÅ¢CD aproape își dă duhul…

PNL e în moarte clinică…

De Aurelian GRAMA

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close