Reflexoterapia, tratamentul durerii pe cale energetică
Organele corpului uman sunt componente inseparabile ale organismului, cu legături energetice și nervoase directe cu punctele reflexogene corespunzătoare. Reflexoterapia este utilizată în terapia durerii ca tehnică de vindecare prin reechilibrarea unei anumite funcții fizice, psihice, mintale sau emoționale, având darul de a induce o stare de relaxare, de a ne elibera de tensiunile și stresul lumii moderne, de vindecare a trupului, minții și a sufletului, pentru prevenirea și tratatea bolilor cronice și acute.
Tratarea blocajelor energetice previne apariția blocajelor organice
Orice deficit energetic sau boală la nivelul unui organ determină o acumulare de toxine în zona organului afectat. Reflexoterapia se ocupă cu tratamentul prin masajul plantar al punctelor reflexe, diagnosticate ca fiind sensibile și dureroase. În urma evaluării energetice, stabilite de terapeut, pacientul este îndrumat la medicul de specialitate pentru a i se pune diagnosticul, deoarece tratamentul este început în funcție de diagnostic și numărul de ședințe este stabilit de terapeut în funcție de gravitatea situației. „Dacă sunt blocaje la nivel energetic, un număr de cinci ședințe ar fi suficient. Dar dacă vorbim de un blocaj la nivel organic se recomandă un număr de 10-15 ședințe. Dacă se tratează blocajele energetice se previn blocajele organiceâ€, a explicat Cristina Negrea, terapeut reflexoterapie și masaj la Centrul de Medicină Integrativă Lotus Life.
Echilibrul energetic recuperat prin eliberarea toxinelor
În timpul tratamentului se poate observa că zonele în care s-au acumulat toxine devin sensibile și dureroase, iar terapeutul poate depista microdepozite de cristale la nivelul de proiecție reflexogenă. Prin masarea acestor zone, toxinele sunt mobilizate către circulația sanguină și se eliberează pe cale reno-urinară și într-o mai mică măsură prin transpirație și respirație. Odată cu eliberarea toxinelor, organul care a fost curățat se reechilibrează energetic, îmbunătățindu-și funcția până la vindecare. Pentru o bună reușită a tratamentului este necesară stabilirea cauzei producerii perturbării, deoarece un organ bolnav sau o funcție dereglată atrage după sine alte tulburări. Profilactic pot beneficia de această metodă toți oamenii care aderă la protecția împotriva îmbolnăvirilor dorind să își mențină o energie bună. „Ca terapeut, sfatul pe care îl dau pacienților pentru a fi sănătoși este să prevină apariția stresului, dieta nesănătoasă, mediile depresive și, cel mai important, stările sufletești negative. Reflexoterapia constituie o punte de legătură între medicina clasică și cea orientală. Din acest punct de vedere sunt mândră că lucrez în Clinica Lotus lângă o echipă cu medici profesioniști fără de care, recunosc, nu aș fi fost în stare să obțin rezultatele benefice la pacienții pe care i-am tratatâ€, a precizat Cristina Negrea.
Afecțiuni tratate cu succes
Printre afecțiunile tratate cu rezultate la Clinica Lotus Life amintim: stresul, insomniile, tulburările digestive, tulburările gastro-intestinale, afecțiunile hepato-biliare, ciroză, boli autoimune, imunitate scăzută, sindrom de oboseală cronică, afecțiuni ORL, afecțiuni reno-urinare, afecțiuni ale colonului. Reflexoterapia este indicată și copiilor, însă într-un timp relativ mai scurt, în cadrul unei ședințe, decât pentru adult. În cazul copiilor s-au obținut rezultate privind imunitatea scăzută, afecțiunile ORL, hiperactivitate, colici abdominale ( balonări).
Contraindicații
Reflexoterapia, deși este o terapie alternativă, benefică în tratamentul multor afecțiuni, este contraindicată pacienților cu neoplasm, în cazul sarcinii și alăptării, bolile infectocontagioase, la pacienți care au suferit de infarct miocardic, pacienților cu aritmii.