„Roți de fier”, joc educativ 3D lansat de “Edu”
Editura „Edu” din Târgu-Mureș lansează azi, simultan în București, Iași, Timișoara, Suceava și Piatra Neamț, jocul educativ 3D „Roți de fier”, o incitantă provocare în universul educației distractive.
Comerț cu șase orașe
Scenariul e simplu: jucătorul are un oraș pe care trebuie să-l dezvolte făcând comerț cu celelalte șase orașe. Acestea sunt: Hamburger – specializat în produse alimentare, Cârpeni – specializat în produse de îmbrăcăminte și încălțăminte, Țițești – specializat în produse petroliere și alte resurse energetice, Pietrova – specializat în materiale de construcții, Tranzistoria – specializat în tehnologie și mașini și Ka-Buum – specializat în produse chimice.
„La început jucătorul are un tren vechi, pe cărbuni, care consumă mai mult combustibil, poate transporta greutăți mai mici, având o viteză mai mică. Dacă jucătorul este însă un bun manager, poate câștiga mai mulți bani într-un timp mai scurt, poate consulta lista cu misiuni și accepta una dintre ele, pe care o consideră mai profitabilă. Nu trebuie uitată alimentarea cu combustibil a trenului și satisfacerea nevoilor propriului oraș”, a precizat prof. Ciprian Năprădean, directorul general al Editurii „Edu” din Târgu-Mureș.
Lecție de economie
Potrivit acestuia, jucătorul poate să-și îmbunătățească trenul cu banii câștigați, adică să-și mărească viteza, să frâneze mai bine, să consume mai puțin combustibil, să ducă mai multe vagoane. “Când are economisiți o anmită sumă de banii, poate să-și achiziționeze un nou tren. Pentru a-l putea conduce însă este nevoit să câștige licența de transport pentru acesta. Astfel va primi un test interdisciplinar de zece întrebări, iar pentru a fi declarat admis este nevoie să răspundă corect la cel puțin opt întrebări. Și acest nou tren poate fi îmbunătățit, la fel ca și ultimul tren, care este și cel mai modern și mai rapid. Acesta din urmă este un tren de mare viteză, el rulând cu viteză de peste 400 de kilometri pe orăâ€, a completat prof. Ciprian Năprădean.
Concurs național
Jocul poate fi încercat prin descărcarea lui gratuită de pe site-ul editurii, www.edituraedu.ro. Pe baza acestui joc educativ, Editura “Edu†din Târgu-Mureș organizează și un concurs național, premiind primii 15 jucători.