Sanatate

Shake-uri cu aromă de sănătate, la ”žLotus Life”

Reporter: Două dintre combinațiile de shake-uri propuse de dumneavoastră conțin spanac, măr și banană, respectiv sfeclă, morcov și măr. De ce ați ales aceste compoziții?

Cristina Dobrin: În primul rând m-am gândit la astfel de combinații deoarece sunt pline de vitamine, enzime, antioxidanți, fitonutrienți de care organismul are nevoie, dar în același timp pot fi și o alternativă sănătoasă de sucuri atât pentru copii cât și pentru cei care își doresc un stil de viață echilibrat, care n-au timp să serveasca micul dejun dar mai ales pentru înlocuirea sucurilor îmbuteliate și pasteurizate care sunt moarte din punct de vedere micronutritiv.

Rep.: Ce conține shake-ul verde și cui îi este recomandat?

C.D.: Shake-ul verde este un shake vital care conține spanac, măr, banană, putând fi considerat și un nectar verde, fiind o băutură răcoritoare plină de vitamine și nutrienți, mai ales vitamina K și calciu, dar pe lângă acestea mai conține și vitamina A, C, din complexul B, fier, iod, potasiu, magneziu, etc. Este considerat ca fiind cel mai puternic “medicament†contra constipației, în special pentru cei care consumă frunze verzi foarte rar. Acest shake verde poate fi soluția pentru toți care nu au aportul necesar de fibră vegetală în dieta zilnică. Dacă ar fi să vorbim despre constipație, medicina spune că este problema cea mai mare a populației din zilele noastre și totodată cauza numărul unu a tuturor bolilor. Toxinele care se tot acumulează în colon se reabsorb în corp, provocând probleme specifice cât și dureri de cap, stări de oboseală permanentă, stări de indispoziție și nemulțumire, uneori chiar și creștere în greutate, drept urmare asociați orice frunză verde cu fructe dulci pentru a vă bucura din plin de beneficii maxime. 

Rep.: Dar shake-ul roșu?

C.D.: Shake-ul roșu conține sfeclă, morcov și măr și are o acțiune puternică asupra organismului, fiind un excelent purificator al sângelui și foarte eficient în curățarea ficatului, rinichilor și arterelor. Sucul roșu oferă energie maximă pe durata unei zile întregi, datorită nivelului ridicat de zahăruri naturale pe care îl conține, fiind indicat de asemnea în problemele digestive, precum constipația, fiind foarte bogat în vitamine și minerale precum A, B, C și E, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu, etc.

Rep.: Ce le recomandați celor care doresc să afle mai multe detalii despre aceste shake-uri, dar și despre nutriție?

C.D.: Se pot adresa Centrului de medicină integrativă “Lotus Lifeâ€, strada Cornești nr. 65 din Târgu-Mureș, unde le oferim consultanță în nutriție. Programul Centrului este de luni până vineri, între orele 9.00 – 17.00, iar programările se fac telefonic, la numărul 0744-540.921.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close