Editorial

Sondajul USL”¦si plafonarea cazului Borbely

Tot am auzit de sondajul USL la nivel national si judetean. Ca s-au nominalizat pretendenti la mari titluri politico-administrative. Ca Briscaru vrea la primarie iar Dobre la Consiliu. Ca lui Morariu si lui Socotar nu le prea convine sa fie pe locul doi. Ca fiecare partid si-a tras propriul sondaj în care bineînteles ai sai candidati au iesit mai bine. Ce sa mai crezi de aici?
Partea cea mai suspecta, care lasa loc de banuieli si interpretari este ca cei de la USL nu scot la lumina respectivele rezultate. Motivul oficial: ele sunt la analizat de catre mintile luminate din Bucuresti. si sunt secrete din aceasta cauza.
Eu cred ca daca erau foarte bune rasufla ceva pâna acum. Ca de bucurie omul mai bea un pahar si mai scapa niscaivai vorbe prin târg. Tacerea si secretismul ma fac sa cred ca respectivele scoruri nu sunt pe masura asteptarilor. si de ce nu, poate oamenii care trebuiau sa iasa bine în sondaje au cam facut-o de oaie.
În restul tarii, candidatii celor trei partide deja au sarit unul la gâtul celuilalt. Fenechiu se certa cu Nichita la Iasi, în timp ce Opriscan se manânca cu liberalii din Vrancea. Practic toata povestea cu sondajele este un butoi de pulbere gata sa explodeze.
Un alt subiect care m-a frapat a fost tacerea ce a urmat scandalului de coruptie ce l-a implicat si pe ministrul Borbely Laszlo. Dupa ce s-a scapat procurorul din Bihor si presa a tunat si fulgerat vreo câteva zile, acum totul e bine si frumos. Nu se mai vorbeste de apartamente perchezitionate, nu se mai dau stiri despre consilierii ministeriali. În acelasi timp, Borbely nu mai vrea iesirea de la guvernare din toamna acestui an. si parerea sa conteaza în UDMR, pe care de fapt îl conduce din umbra. Toata aceasta tarasenie cu ancheta DNA a fost, se pare, doar un mesa: „daca nu stai cuminte în banca ta poti sa o încurci rau de totâ€. Din pacate, santajul se pare ca a functionat iar politicianul muresean a cedat presiunilor.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close