Eveniment

“Un primar trebuie să fie loial cetăÈ›enilor”

â€Un bun administrator trebuie să fie, în primul rând, loial cetăÈ›enilor care l-au ales. Să fie onest È™i să facă tot ce îi stă în putinÈ›ă pentru a servi acestor cetăÈ›eni. Sigur, pe lângă asta, are nevoie de cât mai multe cunoÈ™tinÈ›e din domeniul administraÈ›iei, adică experienÈ›ă, È™i să fie un om harnic.† Aceasta ar fi pe scurt definiÈ›ia bunului administrator, în viziunea primarului comunei CeuaÈ™u de Câmpie, Szabó József Levente, comună compusă din localităÈ›ile Câmpenița, Herghelia, Porumbeni, Voiniceni, Culpiu, Săbed, Bozed È™i CeuaÈ™u de Câmpie.

Reporter: Domnule primar, este greu să administrezi o comună?

Szabó József Levente: În ceea ce mă priveÈ™te, am făcut È™i fac tot ceea ce pot pentru ca omenii din CeuaÈ™u de Cîmpie È™i satele aparÈ›inătoare să fie mulÈ›umiÈ›i de activitatea mea. Nu este uÈ™or, deoarece avem 8 localităÈ›i, deci un teritoriu destul de mare, iar din punct de vedere economic nu există activitate care să aducă bani mulÈ›i la buget. CeuaÈ™u de Cîmpie nu este o zonă industrială, cu agenÈ›i economici mari. Vorbim, mai degrabă de o zonă rezidenÈ›ială, care are un aer foarte curat, cu multă liniÈ™te. Cu toate acestea, cu sprjin de la Consiliul JudeÈ›ean, cu o bună gestionare a banilor, reuÈ™im să facem faÈ›ă, să dezvoltăm în permanenÈ›ă localităÈ›ile comunei nostre.  Am reuÈ™it acest lucru È™i printr-o împărÈ›ire corectă, echilibrată a banilor alocaÈ›i, astfel ca fiecare sat să beneficieze de sprijin, în măsura necesităÈ›ilor.

Am sprijinit, în măsura în care ne-a permis bugetul, lucrări de modernizare È™i renovare la È™colile È™i grădiniÈ›ele din comună. Am introdus apa potabilă È™i toalete interioare în È™coli, ceea ce oferă un confort firesc, absolut necesar, copiilor È™i cadrelor didactice.

Reporter: SunteÈ›i mulÈ›umit de ceea ce aÈ›i făcut?

Szabó József Levente: În cei 8 ani de zile de când sunt primar în CeuaÈ™u de Cîmpie, alături de o echipă bună, mă refer aici la oamenii din primărie È™i la consilieri, am reuÈ™it să facem multe lucruri. Am pus la punct toate căminele culturale, chiar dacă nu în întregime. Am introdus apa potabilă în Porumbeni È™i în Săbed, am pietruit mai multe drumuri, iar în momentul de faÈ›ă avem în lucru o licitaÈ›ie pentru asfaltare pe drumul dintre Săbed È™i Bozed. În funcÈ›ie de buget vom asfalta È™i drumul spre Herghelia È™i drumul către Culpiu. În ultimii ani am reuÈ™it  să pietruim străzi care nu au avut niciodată piatră, dar este nevoie de asfaltare, mai ales pe drumurile de legătură între sate. Suntem în secolul 21 È™i trăim într-o È›ară care este membră a Uniunii Europene.

Pe partea de canalizare avem gata un studiu de prefezabilitate, în dorinÈ›a de a introduce canalizarea în Voiniceni, CeuaÈ™u de Câmpie È™i CâmpeniÈ›a, în primă fază, urmând să extindem lucrarea È™i în Porumbei È™i Herghelia. Avem un accept de la Aquaserv, pentru a ne racorda pe reÈ›eaua lor, lucru care ne ajută să scădem costurile lucrării, nemaifiind nevoie să construim È™i o staÈ›ie de epurare.

Am sprijinit, în măsura în care ne-a permis bugetul, lucrări de modernizare È™i renovare la È™colile È™i grădiniÈ›ele din comună. Am introdus apa potabilă È™i toalete interioare în È™coli, ceea ce oferă un confort firesc, absolut necesar, copiilor È™i cadrelor didactice. De asemenea, am renovat exteriorul È™colii din Voiniceni. Fiind foarte aproape de oraÈ™, jumătate dintre copii aleg să facă È™coala în Târgu MureÈ™, la fel cum se întâmplă È™i cu copiii de grădiniÈ›ă. Sperăm că se va schimba situaÈ›ia în viitor, deoarece avem în plan construirea unei creÈ™e, cu program prelungit, în centrul Comunei CeuaÈ™u de Cîmpie. Este un proiect ambiÈ›ios, pus pe lista de urgenÈ›e, de care mă voi preocupa îndeaproape. Concomitent, ne vom strădui să punem la punct È™i mai bine toate È™colile.

Am introdus apa potabilă în Porumbeni È™i în Săbed, am pietruit mai multe drumuri, iar în momentul de faÈ›ă avem în lucru o licitaÈ›ie pentru asfaltare pe drumul dintre Săbed È™i Bozed.

Reporter: Pe termen lung, cum vedeți viitorul comunei, dezvoltarea ei?

Szabó József Levente: Eu cred că va trebui să mergem pe linia actuală. Să fim o zonă rezidenÈ›ială, liniÈ™tită, nepoluată, cum suntem acum, în care se pot dezvolta activităÈ›i turistice, de agrement, de susÈ›inere a sănătăÈ›ii. AÈ™a cum, în acest moment există la Herghelia, prin Centrul de Sănătate de acolo, de care suntem mândri, unde vin oameni din toată È›ara. Până la urmă, bunăstarea unei comunităÈ›i nu înseamnă doar resurse materiale. Cred că este mai importantă sănătatea. Să trăieÈ™ti într-un mediu mai curat, mai liniÈ™tit, este foarte important, mai ales că în vremurile actuale este greu să mai găseÈ™ti astfel de locuri.

Reporter: Ce vă doriÈ›i în plan personal?

Szabó József Levente: În plan personal îmi doresc sănătate, alături de familie È™i prieteni, aÈ™a cum le doresc tuturor locuitorilor comunei. Sigur, aÈ™a cum le urez È™i lor, îmi doresc, de asemenea, puÈ›ină bunăstare, deoarece È™i acest lucru face parte din rostul de a trăi. Sper că ceea ce am făcut până acum i-a convins pe oameni că mi-am făcut datoria È™i că merit încrederea lor È™i pentru următorii patru ani. 

A consemnat:  Florin Marcel Sandor

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close