Uncategorized

”žDictatorii democratici” Dobre, Florea si Fratean si preludiul nominalizarilor pentru 2012 (I)

Lumea politica este prinsa sau se da a fi preocupata de motiunea de cenzura. Îsi stabileste mereu momente si decade, termene si obiective, din nefericire doar în functie de cel puternic. Asa si cu filialele partidelor parlamentare si fara reprezentare legislativa din judetul Mures.

Exista câte un lider maximo la fiecare dintre partidele românesti, atoatestiutor si atoatestapânitor, si cine are argumente, ca nu e asa, îl asteptam cu judecati de valoare concrete, realiste, la redactia ziarului, pe site, www.ziaruldemures.ro, pe blogul meu: www.zmeul.ro sau pe facebook, nu de alta, dar sa folosim toate posibilitatile de comunicare, pentru ca sigur manipulatorii si sefii de campanii de la localele din primavara lui 2012 le vor folosi în toate sensurile si cu toate conotatiile dorite.
PSD, PNL si PDL sunt conduse la Mures cu mâna forte si chiar daca se dau partide democratice cu actiuni ce respecta spiritul cetatenesc-politic, nu exista asa ceva în parohiile lui Alexandru Petru Fratean, Ciprian Dobre si Dorin Florea. Pentru presa si pentru imaginea în popor sunt identificabile firave elemente publice de democratie.  

Ayatolahul Dorin Florea si cohortele de yesmeni

Dorin Florea, aburcat cu forta si datorita negocierilor electorale si financiare prin Mircea Hava si Vasile Blaga, cu Emil Boc si Traian Basescu, a preluat peste noapte un PD de la liderul vremii, Dinu Socotar. A luat prin decizia Centrului puterea si de atunci, exclusiv datorita rezultatelor electorale si a finantarii îndestulatoare a Centrului a facut si face ce-i pofteste inima si vrerea în PDL Mures. Reamintesc doar câteva elemente clarificatoare. PD a absorbit în realitate PLD, iar cei veniti din fostul partid nascut la comanda de Teodor Stolojan, personaje politice interesante, desi prin protocol au primit chiar functia de prim vicepresedinte, nu au contat niciodata în luarea marilor decizii. Lista celor ce urmau sa candideze la parlamentarele din 2008 a fost anuntata în ultima zi, iar cei 12 au aflat înainte cu 24 de ore ca ei vor candida si pe ce colegiu. Daca Zeus e la Cotroceni, la PDL, care se confunda cu Primaria Târgu Mures, îl avem pe ayatolah. Cel putin asa vorbesc pedelistii între ei… Protocolul UDMR – PDL, vezi ultimul scandal cu usile închise de saptamâna trecuta garnisit cu injurii pe fata, dar nimeni nu vorbeste, e o alta dovada ca sefu nu tine cont de nimeni si de nimic. I-a pus si a acceptat sa fie dati jos de catre UDMR pe aproape oricare dintre liderii PDL desemnati teoretic de partid sa ocupe un fotoliu de sef de deconcentrate, conform legilor neconstitutionale pâna la urma. Colegii lui Florea au fost si sunt mutati de la un directorat la altul sau trimisi din nou în câmpul muncii la baza ca si când nici nu ar fi fost vreodata pe listele PDL. Fara nicio tresarire de orgoliu. Nimeni nu misca în front… Cel putin pe fata, desi echipa nemultumitilor e mult mai numeroasa, decât a aplaudacilor. Au fost alegeri în PDL pe comune si orase. A auzit cineva ceva? A fost vreodata chemata presa?! Nici vorba, totul pe discret, la ceas de seara… Mihai Porutiu e înca altceva. Poate fi.
… Cum necum Dorin Florea domina de 14 viata politica româneasca.

Vânând cu penseta lui Briscaru, Fratean stapâneste un PSD plin de tacere

Alexandru Fratean. Liderul social democrat, sprijinit pâna si de presa sa preia puterea în PSD Mures în vara lui 2008 de la echipa dura Ovidiu Natea – Cristian Georgescu – Pop Ionica – Ionut sandru, a trecut de etapa de contestare si de consolidare a puterii în interiorul filialei, dar mai ales în fata Bucurestilor lui Victor Ponta. Deocamdata, si fara de batalii electorale câstigate în politica pe vot în Mures. Daca înaintea venirii secretarului general Liviu Dragnea si a purtatorului de cuvânt al partidului Radu Moldovan la Conferinta Judeteana a PSD din toamna aceasta, au fost organizate alegeri comunale, orasenesti, municipale, fara probleme majore, exceptia fiind Sighisoara si înca pe atunci exista, pe fata, o echipa de contestatari, Cristian Georgescu, Cristian tuca, Valentin Precup, Maria Precup si cel mai vocal si exigent Bogdan Buda, sub comanda consecventului Ovidiu Natea, dupa sedinta fara de presa, orice urma de opozitie a fost retezata. Centrul l-a confirmat pe Fratean drept tatuc al stângii muresene si cârcotasilor le-a dat un bocanc democrat în freza si pacea a fost întronata în PSD Mures. Dupa momentul înmânarii sceptrului o liniste deplina a cuprins filiala PSD, doar lacuirea usii de la intrare în sediul judetean fiind demna de consemnat.
Poate fi o tactica a deloc taciturnului nou secretar general Cornel Briscaru aceasta noncomunicare, desi este un politician care lucreaza temeinic cu mapa, desi nu-i straina în competente nici sapa decimatoare, asa cum s-a întâmplat la multe alegeri prin comunele si orasele judetului. Cert e ca nu am auzit nici ce au conspirat pe la Congres, nu au avut conferinte de presa de luni bune, iar despre viata politica la centru, departamentele dinspre Mures, sunt ca si blogul lui Dragos Popa, exista, dar lipsesc subiectele cu desavârsire. Ca sunt social democrati grijulii stim, dar o voce a cetatii nu apare dinspre stânga atât de intelectualista într-o vreme. Despre initiativele personale ale presedintelui PSD Târgu Mures am scris, dar nu cred ca aveau largi rezonante social democrate. Parca liberalismul e mai bun pentru Florin Vlas.
Tacerea e de aur, pare sa fie sloganul preluarii puterii de catre Alexandru Fratean în judetul Mures. Au pierdut un senator si nimeni nu a dat vreun semn ca-i bai, ca cine îsi asuma si ce, ca cine-i va lua locul în colegiu ca reprezentant al alegatorilor, macar vocal, daca nu se poate parlamentar. La Sighisoara, a fost rezolvata contestatia, cum era de asteptat, si Dorin Danesan a ramas pe pozitie. Pace. Tihna. Fara presa. Vrerea presedintelui prin al sau secretar general sa traiasca. Oare cum o fi ca tandemul Fratean-Briscaru si unicul Florin Vlas sa si câstige alegerile locale si generale în aceeasi tacere si lipsa de transparenta ca si întreaga viata de partid a filialei PSD Mures?! Le uram succes!
Cine o fi zis asta cu cine misca, misca-n brisca!…?!
În schimb vom verifica daca din judet vor pleca cei 1.000 de oameni ceruti de Victor Ponta la demonstratiile pasnice de schimbare nevruta parca a guvernului Boc V sau câte or mai fi pâna pe 20 decembrie 2012.
Douazeci de autocare, toate în tacere. Greu, foarte greu. Poate multiplicate pe bloguri sau facebook…
… Voturi locale au confirmat doar Dorin Danesan si Ioan Covrig si prin comune barbati destoinici.

Întâiul si fara de pereche tandem: Ciprian si Dobre

Ciprian Dobre. Rafinat prin studiourile nationale ale televiziunilor de stiri si de la tribuna Parlamentului, o data chiar alaturi de presedintele Crin Antonescu, liderul PNL Mures trece printr-o grea misiune de dedublare si diferentiere de tonuri si nuante, de abordari grave la nivelul întregii tari, judetene ca lider liberal si pe colegiul sau, care cunoaste ca si România toate zonele de relief. Una-i sa te vada tot poporul liberal si mai ales analistii si cei ce pot sa-ti faca pârtie în viata politica acolo sus catre ministeriat cum îsi doresc multi si alta sa te adresezi celor 86.000 de votanti din 2008, carora trebuie sa le asculti pasul si sa le explici chiar si azi de ce ti-au dat votul si nu a iesit solutia la CJ. Sau una e sa dai cu biciul schifuitor al limbii române, raspicat si rar, în presedinte sa zicem, si alta sa te iei de Dorin Florea, ce pastoreste indetronabil echipe si divizii de ani buni prin târgul de pe Mures si are în subordine sau sub talpa institutii, oameni si putere, ce parca nu se mai teme de nimic ca sa-si atinga nemurirea. Toate bune si frumoase si e evident ca opozitia are în Dobre voce, atac, consistenta. E bine prin satelit. Dar când esti acasa si trebuie sa faci un tandem ceva la Consiliul Judetean si la Primarie sa zicem toti o dau întoarsa, ca la Marasesti, te lasa cu pantalonii în vine. Akos e prea preocupat de bunul mers al economiei de piata în general si al firmelor sale în special. si toata lumea prea îl întelege. Politica îti si da, dar cere mereu. Voce, dictie, retorica bune si competenta pe CJ, dar fara cojones când e vorba de lupte grele cu diviziile flooresciene si maioresti. Nicu Havrilet are cuvintele liberale si le stie de la Bum si pe cele libertine, dar când e vorba de bum-bum, are mai mult în vedere protectia muncii si a rezultatelor ei înspre bunastarea mostenitorilor decât sa scormoneasca noi metode de lupta de gherila cu dusmanul patriei. Bun la sfat, dar trebuie si mare la stat. Radu Roatis e o surpriza frumoasa a continuitatii la sefia Agentiei Nationale Sanitar Veterinare, dar galbenul trebuie parca sa paleasca o vreme la portocaliu situatiei date, în consecinta nu e pentru tandemul final cu Dobre în viitoarele lupte pe fata. Ungureanu, Chirtes, Butuc sunt în printre cei apti combatanti si au dovedit-o întorcându-se legal la putere desi sunt în opozitie.
Acum, drept e ca nici nu am vazut dinspre liderul liberal Ciprian Dobre vreo aplecare expresa înspre a le da aripi celor din jurul sau. Poate asa a reusit sa izbândeasca în tentativa de rasturnare de la putere pe care i-au pregatit-o pedelisti cu sprijin din interior dintre liberali. Capete nu au cazut atunci. Câta dorinta de a stapâni toate lucrurile trebuie sa ai fara sa privesti înspre universitati, avocati, notari, supereconomisti, spre sfere liberale unde sunt valori care merita aduse pentru a le pregati în vederea unei candidaturi cu sanse? Cât despre transferuri din alte partide, autoritar si chiar dictatorial, dupa experiementul nereusit cu Cornel Briscaru printre liberali, Dobre nu da semne ca ar accepta o revenire sau o venire de la PSD sau PDL. Deocamdata.
Unde-i unu, nu-i putere. Chiar si atoatestapânitor al liberalilor, Ciprian Dobre poate fi înfrânt daca nu învata lectia aerului rarefiat al nemuritorilor ajunsi cu picioarele pe pamânt mult prea târziu pentru a mai putea lua lectii despre preamarire si decadere în democratie.
Speranta trebuie împlinita, ca sa nu moara din preamulta tinerete nematurizata.

Despre sita pregatita de liderii autoritari daca nu dictatoriali ai PSD, PNL, PDL Mures pentru cei doi candidati la Primaria Târgu Mures si la sefia Consiliului Judetean din partea fiecarui partid si despre candidatii enominalizati la ora aceasta în numarul viitor al Ziarului de Mures.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close