EvenimentStiinta si tehnica

Adrem Invest: ”Avem nevoie de inovație!”

Premiul acordat proiectului `Ceas monitorizare copii`, realizat de elevii mureșeni Adrian Sorin Mare și Delia Pâncă constă în finanțare de 5000 de euro pentru sprijinirea implementării proiectului și două iPhone 5.

Ediția din acest an a Școlii de inovație Adrem Invest s-a desfășurat în licee din 18 orașe din țară, în perioada 1 iunie – 7 iulie 2013, în cadrul căreia cei mai inovativi liceeni au înscris proiecte antreprenoriale cu potențial de schimbare sau îmbunătățiri în diverse domenii. Au fost înscrise în competiție 69 de proiecte, din care au fost selectați 30 de finaliști participanți în tabăra Școlii de Inovație cu 17 proiecte inovative.

Echipele finaliste și-au susținut proiectele în fața juriului, au participat la o serie de workshop-uri inspiraționale pe tema inovației și s-au recreat în mijlocul naturii. Pentru susținerea sesiunilor de workshop-uri inspiraționale, au dat curs invitației Adrem Invest profesioniști din diverse domenii, de la tehnologie, la artă, mediu sau sport, precum: Dana Rogoz, Tudor Chirilă, Alex Găvan, Andrei Coșuleanu (Let`s Do It Romania), Vlad Tăușance, alături de președintele Adrem Invest, Adrian Bodea.

Inovație înseamnă progres

`Rezultatele ediției 2013 a Școlii de inovație ne confirmă faptul că avem nevoie de tânăra generație pentru a susține resortul dezvoltării comunităților în care trăim și pentru a genera o schimbare a modelelor care nu mai evoluează. Am inițiat acest program ca un parcurs de termen lung, în care să asigurăm transferul de cultură inovativă în rândul tinerilor. Avem nevoie de inovație pentru a asigura progresul. Mulțumim tuturor participanților din această ediție și felicităm cu respect premianții,` a declarat Corneliu Bodea, Vicepreședinte Adrem Invest.

Proiectul câștigator urmărește realizarea unui ceas special cu GPS în scopul monitorizării copiilor de către părinți, cu posibilitatea de a fi utilizat și pentru monitorizarea persoanelor cu nevoi speciale. Premiul al III-lea a fost acordat unei alte echipe din Târgu Mureș, echipa Husky, cu proiectul `Super tocul de ochelari`.

Platforma de responsabilitate socială `Viitorul alege inovația` a fost lansată în anul 2012, având ca fondatori compania Adrem Invest, și va continua și în anii următori pentru a-și atinge cu adevărat obiectivul de educație continuă a generațiior premergătoare progresului.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close