Social

Amenzi de 50750 lei, aplicate de Protecția Consumatorilor

Având în vedere temeperaturile caniculare din acestă vară, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Mureș a desfășurat o amplă acțiune de control pentru supravegherea pieței produselor alimentare și a unităților de alimentație publică. Au fost aplicate 20 de avertismente și 28 de sancțiuni, în valoare de 50750 de lei. 

Abateri la 48 de operatori economici

Au fost controlați 63 de operatori economici, dintre care 48 au înregistrat abateri. Cantitatea de alimente controlate este de 572 de kg, cantitatea de alimente cu abateri fiind de 177 kg. Așadar, s-a recurs la oprirea definitivă de la comercializare a 148 de kg, în valoare de 2340 de lei și la oprirea temporară de la comercializare a 29 de kg, echivalentul a 294 lei. Valoarea celor 28 de sancțiuni aplicate este de 50750 de lei. De asemenea, au fost aplicate 20 de avertismente. 

O parte dintre nereguli…

“În deficiențele constatate, se numără: comercializare prăjiturele cu data durabilității minimale depășită cu 40 zile, în utilajul frigorific, alimente congelate, expirate cu 150 zile, comercializare bere cu data durabilității minimale depășită cu 51 zile, pulpe pui și pastă de mititei cu data limită de consum depăsită cu 4 zile, s-a depistat în utilajul frigoriefic carne porc congelată și blaturi de prăjituri expirate cu 7 zileâ€, a declarat jr. Marcela Achim, comisar șef adjunct. O altă neregulă este nerespectarea temperaturii de păstrare declarată de producători pe etichete, la crenvurși și smântână: 12° C, față de max. 4° C, lipsa de informare a consumatorilor asupra gramajului aferent porției la preparatele culinare, denumirea sortimentului și componența, în lista de meniu.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close